Erdoğan: 6’lı masada Kandil dolması, Selo kahvaltısı var

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupalılar 'kışı nasıl geçireceğiz' diye kara kara düşünürken biz şimdiden enerji arz güvenliğimizi garantiye alacak stratejik çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Erdoğan: 6’lı masada Kandil dolması, Selo kahvaltısı var

Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da Kadeş Barış Meydanı'nda toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Çorum’a yaptıkları yatırımlardan bahseden Erdoğan, “Millete hizmetten nasibi olmayanlara inat Çorumla birlikte 81 vilayetimizin tamamına eserlerimizle mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz. Çorum'a gelirken elimiz boş gelmedik. Güncel yatırım bedeli 3 milyar 263 milyon lirayı aşan 78 kalem eserin açılışını bugün yapıyoruz” diye konuştu.

Meydanda açılan pankart üzerinde yapılan yazıyı okuyan Erdoğan, “Şimdi burada bri poster görüyorum; 6’lı Masa Menüsü diyorlar. Herhalde siz bu menüyü görmüşsünüzdür. Ne var bu menüde? Yalan çorbası var, koltuk kebabı var, Kandil domlası var. Başka, laf salatası var, Selo kahvaltısı var, Washington portakalı var. Ye yiyebildiğin kadar” dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan 21 sene önce gönülleri fethetmek için nasıl bir azme sahipsek bugün de aynı kararlılıkla yolumuzda yürüyoruz. Aradan geçen yıllarda zorluklarla karşılaşsak da hizmet davamızdan geri adım atmadık. Hayal kurmaktan vazgeçmedik.

Geriye dönüp baktığımızda ülkemizin her karış toprağında mührümüzün olduğunu görüyoruz. Birileri masa kurup iftira üretirken, biz eser, hizmet üretiyoruz. Birileri sahte gündemlerin peşinde ömür tüketirken biz Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yapmanın mücadelesini veriyoruz. Yeri geliyor Ukrayna, yeri geliyor Rusya'dayız. Çünkü biz Türkiye'yiz.”

“Avrupa kışı nasıl geçireceğiz diye düşünürken...”

Türkiye’nin PKK’ye ve Rojava’ya yönelik operasyonlarının devam ettiğini belirten Erdoğan, “Bunu da emanet silahlar değil, yerli helikopterlere, SİHA'larla yapıyoruz. 20 yıl önce savunma sanayisi yüzde 70 dışa bağımlı ülkeyi, silah ihraç eden ülke haline getirdik. Kurduğumuz ilişkilerle diplomaside Türkiye'nin konumunu güçlendirdik. Hadiseleri tribünden seyretmek yerine krizlere müdahil oluyor, savaşan tarafları aynı zeminde buluşturabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Avrupa kışı nasıl geçireceğiz diye düşünürken, biz stratejik çalışmalar yürütüyoruz. Boru hattı projeleriyle ülkemizi en önemli enerji köprüsüne dönüştürdük. Arama sondaj faaliyetlerini kendi gemilerimizle icra ediyoruz” dedi.

“Doğalgazı çıkardığımız andan itibaren bu ülke bambaşka olacak” diyen Erdoğan, “Çok daha güçlü olacak. Halkımıza yansıması da farklı olacak. Salı günü 4'üncü sondaj gemisini Mersin'den Mavi Vatan'a yolcu ettik. İnşallah Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük doğalgaz keşfimiz gibi Abdülhamid Han'ın da milletimize güzel haberler vereceğine inanıyorum. Şimdi kendisinden müjdeli haberler bekliyoruz. Karadeniz'deki keşfimiz gibi güzel haber alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, küçükbaş hayvan fiyatlarında yüzde 20-25 indirim yaptıklarını, büyükbaş hayvanda da yüzde 30-35 indirime gideceklerini belirterek, “40 çeşit üründe Tarım Kredi Kooperatifinde indirime gidiyoruz. Piyasaları daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak” şeklinde konuştu.

“Bay Kemal, Baykal'ı kasetle devirerek gelmedi mi?”

Muhalefeti ve özellikle de CHP’yi eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Artık CHP ve şürekâsı bırakın Türkiye'nin kazanımlarını engellemeyi, arkada nal toplayacaklar. Zaten yaptıkları bir şey yok, sadece laf, iftira. Bay Kemal, Baykal'ı kasetle devirerek gelmedi mi? Bunun mesleği bu. Şimdiyse oturduğu koltuktan kalkamıyor. Kasetle genel başkan olduğu partinin milletvekili adaylarının hangi kriterlere belirlendiği ikrar edilmeye başlandı. Ülkenin gündemini meşgul ediyorlar. Bay Kemal'in çok farklı özellikleri var. Birisi de SSK'nın başındayken hastanelerimizi ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi? Biz şuna bakacağız memleket işi gönül işi.

Şimdi artık bunlar, bu tür adımları atacak durumda değiller. Gittikleri her yerde yalan, yanlış bütün ellerinde olan büyükşehirlerde attıkları doğru dürüst adım yok. Geçen gün işsizlikle ilgili iddia ortaya atıyor. Bu zat bahar aylarında elektriğe kafayı takmış, kendini günlerce karanlığa mahkum etmişti. Milleti kandırmaya çalışmıştı. Sadece milleti değil, misafir oldukları kişileri de aldatmışlar.”

Erdoğan, “Bunların yanında PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İP, ufak tefek birileri var. Bunlar milletten af dileyecekleri yerde işi pişkinliğe vurarak paçayı kurtarmaya çalışıyorlar. Aynı pervasızlığı terörle mücadelede de sergiliyorlar. Kandili yerle bir etmekten bahseden Bay Kemal, PKK'nın siyasi uzantıları karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor” diye konuştu.

“Bay Kemal ve arkadaşlarının bu durumunu gördükçe, CHP'ye oy veren vatandaşlarımız için üzülüyorum” diyen Erdoğan, “Polisimize, askerimize el kaldıranların yanında yer alanlardan bir şey olmaz” ifadesini kullandı.