Erdoğan 'Fırat'ın doğusuna gireceğiz' demişti...ABD'nin Suriye'deki ordu güçlerinden yanıt geldi

Erdoğan 'Fırat'ın doğusuna gireceğiz' demişti...ABD'nin Suriye'deki ordu güçlerinden yanıt geldi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz, bunu Rusya ve ABD’yle paylaştık" sözlerine, ABD'nin Suriye'deki askeri birliğinden yanıt Twitter üzerinden geldi.

Erdoğan, Kuzey Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolünde olan bölgeye operasyon yapılacağını bir kez daha yinelerken, Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekatı (CJTF-OIR), Twitter paylaşımında, A.P.J. Abdul Kalam'ın, "Çocuklarımız daha iyi bir gelecek sahibi olabilsin diye bugünümüzü feda edelim" sözlerini paylaştı ve ekledi:

"Kuzey Suriye'deki ortaklarımız barışı, istikrarı korumak ve kazanımları pekiştirmek, IŞİD'den arındırılmış daha iyi bir gelecek sağlamak için çok büyük bir fedakarlıkta bulundu.  #DefeatDaesh #Coalition #Partnership."

Paylaşım, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığının YPG ve Kürt savaşçı güçleri ile dayanışmasının ve IŞİD'le mücadelede Kürt güçlerine verilen desteğin bir göstergesi olarak yorumlandı. 

CNN International Ulusal Güvenlik muhabiri Ryn Browne da benzer bir yorumla, CJTF-OIR açıklamasını paylaştı:

"Türkiye'nin Başkanı bir kez daha, Kuzey Suriye'deki ABD destekli gruplara askeri operasyon tehdidinde bulunurken, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekatı, 'Kuzey Suriye'deki partnerlerimiz kazanımları pekiştirmek ve barışı, istikrarı korumak için çok şey feda etti' tweeti attı."

Erdoğan, İzmir-İstanbul Otoyol'un açılışında yaptığı konuşmasında, “Suriye topraklarından ülkemize yönelik tehditleri kaynağına engellemek için harekete geçtiğimizde, ‘Sakın ha şehir merkezine girmeyin’ diye bize gözdağı vermenin peşindeydi. Biz dinlemedik. Biz Afrin’e girdik, Cerablus’a da girdik, El Bab’a da girdik. Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz.

Biz bunu Rusya’yla da paylaştık, Amerika’yla da paylaştık. Çünkü oralardan bize bu taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var" diye konuşmuştu.