Erdoğan istedi, Mustafa Yeneroğlu AKP’den istifa etti

Erdoğan istedi, Mustafa Yeneroğlu AKP’den istifa etti

Son günlerde partisine yönelik eleştiriler getiren AKP İstanbul Milletvekili, MYK üyesi ve hukukçu Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi doğrultusunda partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

Yeneroğlu, Meclis’te Twitter hesabından canlı olarak yaptığı basın açıklamasında AKP’nin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığına dikkat çekti. Yeneroğlu, AKP içerisinde çok sayıda kişinin de benzer düşüncelere sahip olduğunu ifade etti.

Yeneroğlu özetle şunları söyledi:

“Son iki, üç yıl içerisinde partimde bazı huzurluksuzlar yaşadım. Özellikle Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecinde, insan hakları noktasında, demokratik kurumların zarar görmesi ve tahrip edilmesi gibi rahatsızlık yaşadığım birçok konuda hem partim içerisinde hem dışında görüşlerimi paylaştım. 

Bu süreç içerisinde bazı “hesap yapıyor, fırsatçı” gibi yaklaşımlara maruz kaldım. Ama bu beni çizgimden hiçbir zaman yıldırmadı. 

Son iki Merkez Karar Yürütme toplantısına rahatsızlıklarımın artık karşılık bulmadığına dair ve rahatsızlıklarımın düzelebileceğine dair bir ümit bulmadığım için de katılmadım. 28 Ekim’de istifamı Sayın Cumhurbaşkanı’na gerekçelerimle birlikte sundum. 

Genel sekreterimizle olan görüşmemizde AK Parti’nin tekrar kuruluş ilkelerine dönmesi gerektiğini, tekrar özgürlükçü, katılımcı, çoğulcu demokrasi noktasında olması gerektiği yönünde eleştirilerimi ilettim.

Sayın Cumhurbaşkanımızın AK Parti’den istifa etmem noktasında bir kararının olduğunu tarafıma iletti. 

Ben de teşekkür ettim ve AK Parti’den istifa edeceğimi kendilerine belirttim. 

Biliyorum ki AKP içerisinde büyük bir çoğunluk benden farklı düşünmüyor. “