Erdoğan: Karşılıksız bırakamayız, bedelini ödeteceğiz

Erdoğan: Karşılıksız bırakamayız, bedelini ödeteceğiz

Suriye’nin İdlib kentinde devam eden çatışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Ciddi sıkıntılar var, malum üç şehidimiz oldu. Bunu biz karşılıksız bırakamayız. Bunun bedelini ödeteceğiz” dedi.

İstanbul’da gazetecilerin sorularına yanıt veren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin İdlib kentinde devam eden saldırılar hakkında, "Rejimin ateşkese uymadığının açık bir ispatıdır" dedi.

İdlib’de ciddi sıkıntıların olduğundan söz eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(İdlib’de) Ciddi sıkıntılar var, malum üç şehidimiz oldu. Bunu biz karşılıksız bırakamayız. Bunun bedelini ödeteceğiz. Fakat İdlib'le ilgili son gelişmelerde, 20'ye yakın sivil vatandaş şehit edildi, öldürüldü ve bahane her zaman hazır. Bahane şu: Terör örgütleri şunu yapıyor bunu yapıyor, hepsi yalan. Üç yaşında, dört yaşında terörist mi olurmuş?”

Öte yandan, Libya’daki ateşkes görüşmeleri hakkında da konuşan Erdoğan, Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan General Halife Hafter’le ilgili şunları ifade etti:

"Doğrusu ben karanlıkların okuyucusu değilim. Bu adam güvenilir bir adam değil. Dün Trablus'u bombalamaya devam ettiler. Biz etraflıca bunu çok açık net Berlin'de göreceğiz. Berlin'de söyledikleriyle bunun hemen ardından ne yaparlar bunu da göreceğiz.”

LİBYA KONFERANSI 19 OCAK'TA

Merkel, 19 Ocak Pazar günü yapılacak Libya Konferansı için devlet ve hükümet başkanları seviyesinde davette bulunmuştu.

Konferansa Türkiye, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir'in yanı sıra BM, Avrupa Birliği, Afrika Birliği ve Arap Birliği temsilcilerinin katılacağı, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Halife Hafter'in de konferansa davet edildiği belirtilmişti.

Daha önce Libya konusunda yürütülen Berlin Süreci kapsamında çalışma düzeyinde 5 toplantı yapılmıştı.