Erdoğan: Trump'a, savaşımızın Kürt kardeşlerimizle olmadığını söyledim!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan: Trump'a, savaşımızın Kürt kardeşlerimizle olmadığını söyledim!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları:

Geçmişte yaşananlar çok önemli bir ders. 31 Mart'tan sonra benzer şeyler yaşanırsa işi anında yargıya götürür, kayyumlar için yolu açarız.

Türkiye'nin aslında en önemli sorunu beka sorunu ile birlikte bir muhalefet sorunudur. Türkiye bir muhalefet sorunu yaşamaktadır. Şu anda kendi kendisi ile çelişen bir ana muhalefet lideri var. 31 Mart seçimleri normal bir seçim olmaktan çıkartıyor bu durum. 100'ün üzerinde benim vatandaşım askerim şehit olacak sen bunu beka sorunu olmaktan çıkartacaksın. Daha da öte bu bölgeye 23 bin TIR silah, mühimmat, araç gereç geldi. Peki Irak'tan bunlar kime geldi? YPG'ye, PYD'ye geldi. Bunlar PKK'nin yan kolu. Bunlar bu mühimmatı nerede kullanıyor? Kuzey Suriye'de. Kime karşı? Bize karşı kullanıyor. Bizim bir Cerablus, bir Afrin operasyonumuz olduysa bunun sebebi açılan terör koridorunu, beka sorununu ortadan kaldırmak için yarma harekatı yapıp Zeytin Dalı Harekatı ile o işi yok etme yoluna gittik. Biz Kobani'de bile oradaki Kürt kardeşlerimizi Türkiye'de kabullendik ve hala onlara ev sahipliği yapıyoruz. Hala YPG'yi bir terör örgütü olmaktan dışlıyor. Yani Bay Kemal YPG bir terör örgütü değil diyor. YPG demek PKK demektir. Halkımız bunu artık biliyor. ABD'li senatörler bile, anlattık anlattık, sonunda anladılar.

Bunların arkasında Kandil ve Pensilvanya var

Böyle bir lafı nerede söylemişim, ispat etsinler, iftira atmasınlar. Biri kalkıyor 'Bizim arkamızda YPG, PYD, PKK var'. Biz ne diyoruz 'Biz arkamızda halkımız var Allahımız var'.Onlar sırtını oraya dayıyor biz de halka ve Hakka dayıyoruz. HDP Kürt kardeşlerimin derdiyle dertlenen bir parti değildir. Terör örgütü PKK'nın payandasıdır. Nereden yönetiliyor? Kandil'den yönetiliyor. Bir diğeri çıkıyor HDP'nin içinden 'Terörle Mücadelesi yasası 1 Temmuz'a kadar kaldırılmazsa savaş çıkar'. Bütün bunlar konuşuluyor, bunları duymamazlıktan mı geleceğiz Meral Hanım. Kandil ve Pensilvanya destekli zillet ittifakıyla karşı karşıyayız. Bugün Denizli'de ikisinin beraber yaptığı mitingtir. Yalan makinası devreye girmiştir.

Bazı Anket şirketleri çok ileri manipülasyon yapıyor

Bazı anketlerin maniplasyon için kullanıldığına şahit olduk, şahit oluyoruz. Biz yine anket yapıyoruz ama biz kendimiz yapıyoruz. Yolumuzu ve yolculuğumuzu şekillendiriyoruz. Ama nereye kadar bunlara güveniyorsunuz derseniz artık bundan 4-5-6 seçim öncesi anket ciddiyetleri kalmadı. Manipülasyon çok ileri. Sipariş üzere anketler yapılıyor. Bir tane anket şirketi kullandıkları anketörler vesaire falan icabında aynı kişiler oluyor. Buradan belli sipariş üzere aldıkları havuzdan çıkanlara kalkıp şu anketi yaptım diyor. Burada belli satışlar var, dolayısıyla güven vermiyor. Biz kendi parti çatımız altında yaptırmak suretiyle daha sağlıklı olduğuna inanıyorum. Bu sonuçları paylaşmıyoruz, çalışmalarımızı yönlendirmek için değerlendirme yapıyoruz.

Dağda ve şehir yapılanmalarında başlarını kaldıramıyorlar

Hem sınırlarımız içinde hem sınır ötesinde terör örgütüne tarihte görülmemiş ağır darbeler vurduk. Bunların çok ilginç kuluçka yuvaları var. Sürekli artıyor buralardan. Bakıyorsunuz Kandil'e, 12-13-14 yaşında kızlar, çocuklar kaçırılıyor, eğitiliyor. Irak'ta Mahmur kamplarında bunlar eğitildi, yetiştirildi. Hem dağ kadrosu hem şehir yapılanmaları başlarını kaldıramaz hale geldi. Hiçbir teröriste nefes aldırmayacağız. En küçük terör tehdidi kalmayana kadar mücadelemizi durdurmadan devam ettireceğiz. Terörü kaynağında yok etmek için yeni operasyonlara her zaman hazırız. Suriye'den geliyorsa Suriye'den, Irak'tan geliyorsa Irak'ta yok edeceğiz. Bunu Iraklı dostlarımıza söyledik, ya siz yok edin aksi takdirde oraya ineriz, dedik.

Trump'a bizzat söyledim: Savaş Kürt kardeşlerimle değil!

Adana Mutabakatı gereği Türkiye oraya girebilir. Biz Suriye'ye niçin girdik? Bu teröristleri kovalamak için. Afrin, Zeytindalı'nda bunun için. İdlib'te attığımız adımlar bunun için. Rusya ile olan birlikteliğimiz, ABD ile görüşmelerimizin arkasında bu yatıyor. Burada Amerika'nın zaman zaman bir yanlışı var. 'Kürtleri vurmayın' gibi yaklaşım. Ben bunu Trump'a 'sayın Başkan bizim yaptığımız savaş Kürt kardeşlerimizle değil, terör örgütü iledir. Bunların içinde Fransız, Alman, İngilizler de olabilir" dedim.