Erdoğan ve Bahçeli'den ilk ortak mitingde savaş sözleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir’de Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimleri için düzenlenen ilk ortak mitingini gerçekleştirdiler.

Erdoğan ve Bahçeli'den ilk ortak mitingde savaş sözleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir’de Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimleri için düzenlenen ilk ortak mitingini gerçekleştirdiler.

Ortak mitingde iki lider, muhalefete ağır ifadelerle yüklenirken Yeni Zelanda’daki Müslümanlara yönelik katliam üzerinden savaş ilanı gibi çağrılar yaptılar.

Erdoğan, Yeni Zelanda'daki terör saldırısına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şu Bay Kemal’in söylediğine bakın 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Sen ne menem bir adamsın ya. Yüzde 99’u müslüman bir ülkede ana muhalefetin başındaki bir adam olarak sen nasıl bir ifade kullanabilirsin. Niye Hristiyan dünyasından kaynaklanan diyemiyorsun. Bu adam Müslüman mı? Hristiyan" diye konuştu.

Devlet Bahçeli ise, "Ey Haçlılar biz buradayız, gelin de görelim. Ey Haçlılar bekliyoruz sizi, hadi gelin de kanınızda boğalım” gibi ifadeler kullandı ve ekledi: “Hiç kimse 'beka sorunu yok' demesin. Yeni Zelanda'daki bir cani tarafından sıkılan kurşunlar hepimize isabet etmiştir."

Erdoğan, gündemdeki tartışmaya da değinerek, Hürriyet’in çarpıtma haberi üzerinden, “Bölücü örgütün güdümündeki partinin eş başkanı Mansur Yavaş da Ekrem İmamoğlu da İzmir’deki de HDP’nin oyları ile seçildiğini bilecek diyerek adeta meydan okudu” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın gündeminde Avrupa Parlamentosu’nun müzakereleri askıya alma kararı da vardı. “Bunların tamamı bölücü” diyen Erdoğan, “Fırsat bulsalar bu ülkeyi terör örgütlerine teslim etmekten geri durmayacaklar. Ey Avrupa Parlamentosu AB’nin müzakerelerini durduralım. Tamam ne kadar güzel haydi, senin aldığı kararların kıymeti yok ama Avrupa Birliği şu kararı alsa ne kadar güzel olur, hayırlı olur” diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

— Bizimki bir Cumhur İttifakı'dır. Sayın Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi, çok önem verdiğimiz için İzmir'de yapıyoruz. Bahçeli, son yılların en dirayetli siyasetçisidir.

— Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm Sayın Bahçeli ile tuzakları bozarak yolumuza devam ediyoruz.

— İzmir'i hasbi bir muhabbetle seviyoruz. Birileri çıkmış terör örgütünün desteğiyle bu şehirde kendine yol açmaya çalışıyor. İzmir için dişe dokunur tek bir hizmeti olmayanlar bu şehri yıllarca belli korkular üzerinden istismar ettiler. Şimdi gösterdikleri aday da böyle bir aday. Onlardan buraya hiçbir fayda gelmez. İzmir'in körfezine bakın bu kokuyu yok edebildiler mi?

— Bunların dile getirdikleri korkulardan hangisi doğru çıktı? İnsanımızın giyimine mi karıştık? 17 yıldır iktidardayız. Hanım kardeşlerime bakıyorum herkes istediği gibi giyiniyor. Şu anda inanıyorum ki, bu kardeşlerim en güzel cevabı veriyorlar.

— CHP'nin Buca adayını son anda değiştirmesinin sebebi de Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e sadece rant anlayışıyla yaklaşıyor olmasıdır. İzmirlileri umursamıyorlar. Amaçları belediye yönetimini bölücü örgüte teslim etmek. Bölücü örgütün emrindeki partinin eş başkanı bu gerçeği zaten açıkca itiraf etti.

— Bölücü örgütün emrindeki partinin eş başkanı açıkça ifade etti, 'Mansur Yavaş da Ekrem İmamoğlu da İzmir'deki de HDP'nin oylarıyla seçildiğini bilecek' diyerek adeta meydan okudu. 

— Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Ey Sezai, sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan Irak'ın kuzeyinde var, defol git oraya, orada yaşa.

— (Tunç Soyer) Bu aday CHP'nin değil, Kılıçdaroğlu'nun adayıdır. Adaylık icazetini İzmir'den değil Kandil'den almıştır.

— Yıllardır Atatürk'ü istismar ettiler, peki bunların Atatürk'ün Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartma vasiyetine tırnak ucu kadar katkıları olduğunu gördünüz mü?

— (Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan terör saldırısı) Bir tek Kılıçdaroğlu ve Yeni Zelanda'daki sapkın bir siyasetçi, bu saldırının sorumluluğunu İslam'a ve Müslümanlara yüklemeye kalkıyor. Bay Kemal'in söylediğine bakın; 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Sen ne menem bir adamsın. Yüzde 99'u Müslüman olan bu ülkede ana muhalefetin başındaki bir zat olarak bu ifadeyi nasıl kullanırsın?

— Bakıyorsunuz Avrupa Parlamentosu tamamı bölücü terör örgütünün, FETÖ'nün argümanlarından oluşan gerekçelerle ülkemize saldırıyor. Fırsat bulsalar inanın bu ülkeyi terör örgütlerine teslim etmekte bir dakika bile tereddüt etmeyecekler.