Erdoğan’dan adaylık açıklaması: Türkiye kronometreyi sıfırladı

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili konuşan Erdoğan, "2017'de kabul edilen anayasa değişikliği en küçük tartışmaya mahal vermeyecek kadar açıktır. Türkiye 2018 seçimleri ile yeni yönetim sistemine geçti, yani bu bakımdan, kronometreyi sıfırladı. 2018'de seçilen cumhurbaşkanı, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan adaylık açıklaması: Türkiye kronometreyi sıfırladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de katıldığı açılış programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle:

“Yaklaşık 3,5 yıllık bir aranın ardından bir hasretin ardından bir kez daha sizlerle kucaklaşmak için yarimiz, yarenimiz, yol arkadaşımız Denizli'deyiz. Denizli'yi özlemişiz ama yol boyu baktım ki Denizli'de bizi özlemiş. Şehre ayak bastığmız andan itibaren gösterdiğiniz muhabbet sizlerin de bizi özlediğinizi gösteriyor. Denizli'ye son gelişimde sizlerle sohbet ederken Pensilvanya ve Kandil destekli 4'lü çeteden bahsetmiştik. Baktılar 4 yetmiyor sayıyı 6'ya çıkartıp bir masa kurdular. Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar.

"Aday çıkaramıyorlar, bizim adaylığımıza çamur atıyorlar"

Baktılar kendileri masadan aday çıkaramıyor, bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar.

Halbuki biz aylardır siyaset er meydanıdır biz adayız karşımıza kimi çıkaracaksınız çıkarın, söyleyin de milletin huzurunda er meydanında yarışalım dedik. Bir yılda bir aday çıkarmayı beceremeyenler kendi sünepeliklerinin üzerini örtmek için şimdi istikameti başka tarafa çevirdiler.

Bunca zamandır bizim adaylığımıza karşı çıkmak akıllarına gelmemiş, seçim sandığına işaret etmişlerdir. 4,5 yıldır Cumhurbaşkanıyız, öncesi var, aklınız neredeydi?

2017'de kabul edilen anayasa değişikliği en küçük tartışmaya mahal vermeyecek kadar açıktır.

Türkiye 2018 seçimleri ile yeni yönetim sistemine geçti, yani bu bakımdan, kronometreyi sıfırladı. 2018'de seçilen cumhurbaşkanı, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır.

Yenilenecek...