Erdoğan'dan Hakurk Operasyonu ve Fırat'ın Doğusu açıklaması

Bayram namazı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400'ler, Suriye ve Fırat'ın Doğusu ve Pençe Harekatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan YPG ve PKK'yi kastederek "Amerika'nın terör örgütlerine desteği üzüntü verici" dedi.

Erdoğan'dan Hakurk Operasyonu ve Fırat'ın Doğusu açıklaması

Bayram namazı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400'ler Suriye ve Fırat'ın Doğusu ve Pençe Harekatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan YPG'yi kastederek "Amerika'nın terör örgütlerine desteği üzüntü verici" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı. Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan çıkarak Büyük Çamlıca Camisi'ne geldi. Camiye girişinde vatandaşlarla selamlaşan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kıldırdığı bayram namazında saf tuttu.

Bayram namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pençe harekatı devam ediyor. En ufak bir sapma yok. Kararlı bir şekilde harekat devam ediyor. Sonlandırana kadar da bu harekat devam edecek." dedi.

"Şu anda Suriye üzerinde, İdlib üzerinde, Menbiç, üzerinde, Fırat'ın doğusu üzerinde ilgi alakası olan malum koridor üzerinde ilgi alakası olan her ülkeyle Türkiye olarak biz görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Hassasiyetlerimiz aynen kararlılıkla devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de devam edecektir." ifadesini kullanan Erdoğan YPG ve PKK'yi kastederek "Amerika'nın terör örgütlerine desteği üzüntü verici." şeklinde konuştu.

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alınmasına ilişkin tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları dile getirdi:

"Burada bizim yaptığımız bir anlaşma var, kararlılığımız var. Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil."

Amerika'dan Patriot alımı konusundaki bir soruya ise Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Eğer Rusya gibi olumlu bir bu noktada bir teklif gelirse, biz Patriot'lar konusunda adım atabiliriz. Bunu da kendilerine ayrıca söyledik. Fakat Patriot'lar konusunda bize Amerika tarafından maalesef böyle bir S-400'ler gibi olumlu karşı teklif gelmedi. Şimdi uluslararası ticarette herhalde kazan kazan esası her ülkenin menfaatinin gereğidir. Bu olmadığı takdirde de biz herhangi bir şeyi de almaya ne mecburuz ne mahkumuz."