Erdoğan'dan İmamoğlu-Yıldırım ortak yayınına ilişkin ilk açıklama

Erdoğan'dan İmamoğlu-Yıldırım ortak yayınına ilişkin ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tacikistan'a hareketi öncesi açıklama yaptı. Pazar günkü ortak yayınla ilgili konuşan Erdoğan, ""Görevlendirdiğimiz arkadaşlar ön hazırlıklari iyi bir şekilde yaptılar. Sadece Türkiye'de İstanbul değil tüm Türkiye'nin bu tartışmayı izleme imkanı olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Tacikistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Pazar günkü ortak yayınla ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi: 

"Öncelikle görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız ön hazırlıkları gayet iyi bir şekilde yaptılar. Ve her iki taraf da burada gerek bu buluşmanın veya bu tartışmanın moderatörünü belirlemede her iki görevli arkadaşlar müşterek çalışma yaparak ismi belirlediler ve bir de yayın platformu olarak buranın tamamıyla her yerden ari bir şekilde olacak olması oradan da tabii bütün kim istiyorsa rahatlıkla buradan yayını yapma imkanını yakalayacak. Bu da şunu gösteriyor sadece Türkiye'de İstanbul bunu izlemeyecek, tüm Türkiye'nin bu müzakereyi,tartışmayı inşallah izleme imkanı olacak. İstanbul sadece İstanbullulara yaşayanlara hitap eden bir yer değil. O akşam burayı izleyenler Sivas'tan Sivaslı bile İstanbul'daki Sivaslı hemşerisini arayıp, inanıyorum ki onunla bu müzakerenin, tartışmanın kendi aralarında onlar da müzakeresini yapacak. Kastamonular aynı şekilde Kastamonu hemşerisini arayacak. Öbür tarafta Tokatlı, Giresunlu, Trabzonlu hepsi birbirini arayıp değerlendirmesini yapacak. Gerçekten İstanbul gibi dünyanın örnek bir şehrini en ideal hangi yönetici yönetebilir, bunu bizzat o akşamki müzakereden sonra çok daha net güzel bir şekilde değerlendirme fırsatını halkımız bulacak diye inanıyorum. Bunun gerçekten son artık kırılma noktası olan Pazar günü o bir haftaya da çok ciddi bir ışık verecektir diye inanıyorum."