Erdoğan’dan operasyon ve HDP açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte HDP gerçek anlamda siyasi parti olmadığını bir kez daha ispatlamıştır. Yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu partinin de varlık sebebi ortadan kalkacaktır” dedi.

Erdoğan’dan operasyon ve HDP açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Suriye'den Ukrayna'ya kadar dört bir yanımzıda yaşanan hadiseler Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin kilit taşı olduğunu göstermiştir” diyen Erdoğan, “Bu süreç, muhalefetin ve 28 Şubat ittifakının kendi menfaatlerinden başka hiçbir gayelerinin olmadığını ortaya çıkarmıştır” diye konuştu.

Muhalefete eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Muhalefetin ve 6+1'li masanın tek derdi birbirine gol atmak, sosyal medyadan ayar vermektir. Milletimiz masayı kimin kurduğunu, kimin yönlendirdiğini, masanın altında kimlerin olduğunu gayet iyi biliyor. En temel meselelerde bile uzlaşmanın olamayacağını, ülke ve milletin hayrına hiçbir adım atamayacaklarını milletimiz iyi biliyor. Her gün yeni birisi patlayan skandallarını bir pembe dizi gibi kimi zaman gülerek kimi zaman utanarak takip ediyor” ifadelerini kullandı.

Kudüs'teki olaylar

Kudüs’te yaşananlar nedeniyle İsrail’e hassasiyetleri açıkça belirttiklerini ifade eden Erdoğan, “Aynı şekilde uluslararası toplumu BM başta olmak üzere her platformda Filistinlilere yapılan haksızlıklara karşı duyarlı olmaya davet ettik” dedi.

Erdoğan, “Filistin davasını savunmanın yolunun İsrail ile dengeli, tutarlı ilişkiden geçtiği açıktır. Bu demek değildir ki, yaşanan zulümlere, saldırılara, işgallere göz yumacağız. Asla. Her ne kadar Mescid-i Aksa'nın yakılmaya çalışılmasının ardından kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bile bu meseleye sahip çıkmıyor olsa da biz kendi tarihimizin gereğini yerine getirmeyi sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Operasyon açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde PKK’ye yönelik başlattığı “Pençe-Kilit” adlı operasyon hakkında da konuşan Erdoğan, “Amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünden arındırmak, hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır. Irak hükümetiyle işbirliği içinde yürüttüğümüz bu harekatta askerlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Edoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'nin kimsenin topraklarında gözü bulunmadığının, tek amacın sınırlarının güvenliğini ve komşu ülkelerde istikrar sağlanmasını olduğunu ifade etmek istiyorum. 40 yıllık terörle mücadelede, komşularımızın sınırları içerisindeki terör örgütleriyle mücadele etmelerini bekledik. Biz ne yaparsak yapalım sınır dışında eğitilen, ülkemize gönderilen teröristlerin kökünü kazıyamadık. Bataklık çoğaldığı için sayıları arttı. Bölgemizle hesapları olan vesayet odaklarının bu kötü gidişteki payını göz ardı etmiyoruz. Irak'ta terörle mücadelemize destek veren merkezi hükümete ve bölgesel yönetime teşekkür ediyoruz. Suriye'de terör örgütünün başını da er geç ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

“Bu süreçte HDP gerçek anlamda siyasi parti olmadığını bir kez daha ispatlamıştır” diyen Erdoğan, “28 Şubat ittifakının gizli ortağının yularının Kandil'in elinde olduğunu gösteren bu tavrının takdirini milletimize bırakıyorum. Yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu partinin de varlık sebebi ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

Ekonomik kriz

Erdoğan, “Her yerde yükselen enflasyonun ve tedarikin yol açtığı sıkıntıları takip ediyoruz. Bize düşen içinden geçtiğimiz imtihanın farkında olarak birliğimize ve beraberliğimize sarılmaktır. Biz işimize bakıyoruz. İnşası biten eserleri hizmete açıyoruz. Diğer alanlarda hazırlıkları tamamladığımız müjdeleri paylaşıyoruz” dedi.

Erdoğan, İYİ Parti'den istifa eden Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok'un AK Parti'ye katıldığını duyurdu.