Erdoğan'ın izlettiği montajlı videoya mahkemeden erişim engeli

Mahkeme, Erdoğan'ın seçim sürecinde kullandığı montaj görüntüleri yayınlayan bir troll hesabın paylaşımı ile ilgili erişim engeli kararı verdi.

Erdoğan'ın izlettiği montajlı videoya mahkemeden erişim engeli

 Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, AKP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın da seçim sürecinde kullandığı “montaj” görüntülerle ilgili başvuru üzerine, yayınlayan hesaba erişim engelleme kararı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “Haydi” başlıklı reklam filmine PKK yöneticisi Murat Karayılan’ın eklenerek yapılan montaj görüntülerini sık sık kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu da avukatı Celal Çelik aracılığıyla Erdoğan aleyhinde 1 milyon TL‘lik manevi tazminat davası açmıştı. Çelik, montaj görüntüleri yayınlayan bir troll hesabın paylaşımının erişeme engellenmesi talebiyle de mahkemeye başvurmuştu.

Ankara Gazetecisi‘nin ulaştığı karara göre; Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi, söz konusu troll hesabın paylaşımının Kılıçdaroğlu’nun kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu gerekçesiyle erişime engellenmesine karar verdi.

belge.jpg

ERDOĞAN 'ÇEKİMLERİ VAR' DEMİŞTİ

TRT yayınına katılan Erdoğan, “CHP Genel Başkanı sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır. Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. ‘Haydi, haydi’ türü. Ama montaj ama şu ama bu. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdi” diyerek görüntülerin montaj olduğunu kabul etmişti.