Esad'dan Bölgede Tansiyonu Yükseltecek Açıklamalar

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam'da yaptığı açıklamada Suriye Hükümetinin 2 yıl içinde savaşı sona erdireceğini belirterek sürecin sonunda Türkiye ve Suudi Arabistan'ın pişman olacağını söyledi.  

Esad'dan Bölgede Tansiyonu Yükseltecek Açıklamalar

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam'da yaptığı açıklamada Suriye Hükümetinin 2 yıl içinde savaşı sona erdireceğini belirterek sürecin sonunda Türkiye ve Suudi Arabistan'ın pişman olacağını söyledi.

Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen resmi bir kabulde görüşlerini açıklayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Astana'da yapılan görüşmelerin Suriye Devletinin net bir kazanımı olduğunu belirten Devlet Başkanı Esad, Suriye Ordusunun denetimi ele geçirdiğini belirtti. Astana'da varılan anlaşmanın geçici bir aşama olmadığını, Suriye Hükümetinin kazanımı olduğunu belirten Beşar Esad,"Eğer iki yıl içerisinde Suriye’yi kurtarmazsam istifa edeceğim ama ben Suriye’nin kurtulacağına dair yüzde yüz garanti veriyorum. Ya Suriye'nin tamamını 2 yıl içinde kurtaracağım ya da istifa edeceğim." dedi.

Hizbullah ve Rusya’nın desteğine sahip olmalarının kendileri için büyük avantaj sağladığını belirten Beşar Esad Türkiye ve Suudi Arabistan'a dair açıklamalarda da bulundu. Astana görüşmelerinin Suriye Hükümeti ve rejiminin bölgesel gücünün tasdiki olduğunu belirten Suriye Devlet Bakanı Esad," Ben Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile barışmadım. Çünkü o Suriye halkının öldürülmesine neden oldu ve Arabistan da çok pişman olacaktır. Bütün terörist gruplar rejimi devirme konusunda yenilgiye uğradılar. Biz kazandık ve en kısa sürede Deyrizor ve Rakka’ya girecek ve IŞİD’den kurtulacağız. Daha sonra İdlib’e girecek ve Nusra Cephesini sonlandıracağız ama Şam kırsalından Cuber bölgesi,Duma ve Haresta’ya kadar olan bütün bölgeler konusunda gizli planlar bulunmaktadır ve bu bölgedeki teröristlerin varlığını da tamamen bitireceğiz.’dedi.

Astana Antlaşması'nın yanlış yorumlandığına da değinen Beşar Esad, Suriye Ordusunun Türkiye sınırına yakın bölgeleri bombalanabileceğini belirtti. Astana Antlaşması ile sadece İdlib kentinin çatışmasızlık bölgesi ilan edildiğini belirten Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad,'Astana Anlaşması, İdlib şehrinin güvenli bölge ya da çatışmasızlık bölgesi olduğunu söylüyor. Bu yüzden Eş-Şuğur, Mağra En-Numan, Seragip,Han Şeyhun ve El- Zaviye dağı olmak üzere bu bölgelerin tamamı ve hatta Türkiye sınırına yakın tarım arazileri güvenli bölgeler değildir ve Suriye ordusunun bu bölgeleri bombalamaya, hedef almaya ve İdlib şehri dışında bu bölgelere girmeye hakkı vardır. Oysa Türkiye bütün İdlib eyaletinin çatışmasızlık bölgesi olduğunu söylüyor ve muhalifler de aynı bunu söylemiş ve sadece İdlib şehrinin güvenli bölge olarak açıklanmasına karşı çıkmış ve Astana ve Cenevre müzakerelerinden geri çekilmişlerdir.’dedi.