Esad’dan Rojava’daki Hol ve Roj kampları hakkında açıklama

Rusya Devlet Başkanlığı Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova Belova ile bir araya gelen Esad, Roj ve Hol kamplarında kalan IŞİD’li ailelerin çocukları için harekete geçileceğini ifade etti.

Esad’dan Rojava’daki Hol ve Roj kampları hakkında açıklama

Batılı devletlerin siyasi olarak Rojava’daki kamplara yatırım yaptığını iddia eden Esad, çocukların kamplardan çıkarılması ve kampların kapatılması gerektiğini söyledi.

Belova ise Suriye ve Rusya’daki kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği mekanizmaların geliştirilmesi gerektiği ve kampta bulunan Rus ve Suriyeli çocukların yeniden bütünleştirilmesi ve rehabilite edilmesi amacıyla harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad, Belova ile Hol ve Roj kamplarında bulunan çocuklar için işbirliği mekanizmaları oluşturmak, bu yönde geri dönüşlerin sağlanması için bir plan yapma yoluna gidileceğini belirtti.

Sky News’ten Hol Kampı uyarısı: IŞİD’den daha tehlikeli bir örgüt…

Öte yandan uluslararası kuruluşlara ve medyada yer alan bir habere göre, terör örgütü IŞİD mensuplarının eş ve çocuklarının tutulduğu Hol Kampı’ndaki radikal ideolojiye mensup kadınlar, IŞİD’ten daha tehlikeli bir terör örgütünün ortaya çıkmasına yönelik tehdit oluşturuyor.

Sky News'te yer alan haberde, kamptaki çocukların zorlu şartlar altında gün geçirdiği ve anneleri tarafından radikal ideoloji doğrultusunda büyütüldüğü ifade edildi.

Ayrıca, kampta bu yıl içerisinde 154 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

60 bin kişinin yaşadığı kampta Suriye ve Irak başta olmak üzere 50 ülkeden kadın ve çocuklar tutulurken, bunların 12 binini IŞİD’lilerin eş ve çocukları teşkil ediyor (Peyamakurd)