Esad'dan Rusya ve Türkiye ile yapılan üçlü görüşmeler hakkında açıklama

Beşar Esad, Rus heyetiyle yaptığı görüşmede Türkiye ile görüşmelerinden kendilerinin istediği sonuçların çıkması gerektiğini belirtti. Bu istekler de “işgalin sona erdirilmesi ve teröre desteğin durdurulması” olarak ifade edildi.

Esad'dan Rusya ve Türkiye ile yapılan üçlü görüşmeler hakkında açıklama

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ve beraberindeki heyetle görüştü.

Suriye Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede stratejik Rusya-Suriye ilişkilerinin izleyeceği yolun yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı.

Ayrıca, Suriye’nin; Rus askeri operasyonunu, özellikle de Donbas'taki operasyonu, destekleyen konumuna da atıfta bulunuldu.

“Rusya’nın zaferine inanan birçok ülke var”

Açıklamada, Lavrentyev’in Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonun başlangıcından bu yana Suriye'nin yapıcı tutumlarını takdir ettiği belirterek ABD ve ittifakının büyük baskısına rağmen artık dünyada Rusya'nın zaferine inanan birçok ülke olduğuna dikkat çektiği belirtildi.

“Rusya görüşmeleri destekliyor”

Ayrıca, Lavrentyev’in ülkesinin Suriye, Türkiye ve Rusya savunma bakanlarını bir araya getiren üçlü toplantıyı olumlu değerlendirdiğini ve bu toplantıları dışişleri bakanlıkları seviyesine çıkarılmasını önemli gördüklerini aktardığı kaydedildi.

“Görüşmelerden Suriye’nin istediği sonuçlar çıkmalı”

Suriye Devlet Başkanı Esad’ın ise bu toplantıların verimli olabilmesi için Suriye ile Rusya arasında koordinasyona ve ön planlamaya dayanması gerektiğini söylediği ifade edildi.

Açıklamada, Esad’ın toplantıların Suriye'nin istediği somut hedeflere ve sonuçlara ulaşması gerektiğini belirttiği aktarıldı.

Suriye’nin bu hedefleri ise “işgalin sona erdirilmesi ve teröre desteğin durdurulması” şeklinde belirtildi.