Esad’ın danışmanından, DSG açıklaması

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile bayrak ve toprak bütünlüğü gibi konularda anlaştıklarını ancak DSG'nin anlaşmayı imzalamadığını söyledi.

Esad’ın danışmanından, DSG açıklaması

Al Mayadeen kanalına demeç veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban,  DSG’le yaptıkları bir anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriye bayrağı ve toprak bütünlüğü konusunda DSG ile anlaştıklarını ifade eden Şaban, buna karşın DSG'nin anlaşmayı imzalamadığını ifade etti. Şaban, DSG bünyesindeki bazı grupların ABD'ye tabi olduğunu kaydetti. 

Esad’ın danışmanı, anlaşmanın Eyn İsa ve köylerindeki yeni gelişmelerle ilgili mi yoksa DSG’nin kontrolü altında bulunan tüm bölgelerle ilgili olup olmadığını konusunda net konuşmadı.

Ayrıca Buseyna Şaban’ın konuşmasının Türkiye’ye bağlı silahlı grupların Eyn İsa’ya yönelik saldırılarının arttığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.

DSG, Rusya’nın Eyn İsa’yı Suriye rejim güçlerine teslim etmesini istediğini açıklamıştı.

Öte yanda geçen hafta PYD Başkanlık Komitesi Üyesi Salih Müslim, “Suriye'nin bir parçası olduğumuz ve Suriye'de çözüm bulmak için hep rejimin kapısındayız. Ancak rejimin henüz zihniyetini değiştirmediği ortaya çıktı. Bundan 5-6 ay önce rejim tarafından arkadaşlarımıza şu anda bu konuyu tartışmaya hazır olmadıklarını açıkça söylendi" şeklinde konuşmuştu.