Eski danışmanı açıkladı... Abdullah Gül "bekleyin" dedi

Eski danışmanı açıkladı... Abdullah Gül "bekleyin" dedi

Yeni parti konusunda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun isimleri öne çıkmıştı. Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Takan ise, bugünkü köşesinde, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

31 Mart seçimlerinin ardından AKP muhaliflerinin yeni parti kuracağı iddiası gündeme gelmişti.

Yeni parti konusunda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun isimleri öne çıkmıştı.

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi ve Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Takan ise, bugünkü köşesinde, "Abdullah Gül, yine 'Bekleyin' dedi!" başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Abdullah Gül'e yakın kaynaklardan edindiği bilgiyi aktaran Ahmet Takan, İstanbul'da sayımlar devam ederken, yeni parti kurma çalışmaları yürüten isimlerin uzun toplantılar yaptığını aktardı.

"Gülcülerin partisi ne zaman kurulacak?.. 31 Mart seçimlerinin hemen sonrası için hazırlık yapıyorlardı. Kaynağımdan aldığım bilgiye göre, Gül 'Bir süre daha bekleyin' dedi" diyen Takan, "Hemen aklınıza şu soru gelebilir, 'Gülcüler parti kurmaktan vaz mı geçiyor'?.. Hayır... Parti kurmakta kararlı görünüyorlar. Ancak bir erteleme söz konusu" dedi.

Takan, yeni oluşumda Abdullah Gül için biçilen rolün; Cumhurbaşkanı adayı olacağı bilgisinin de aktarıldığını belirtti.

Ahmet Takan'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Seçim sonrasında kaleme aldığımız bir yazıda, sonuçların, yeni parti kurma çalışmaları içinde olan malum çevrelerde moral bozukluğuna sebep olduğunu dile getirmiştim. 

Mansur Yavaş'ın Ankara'yı, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u kazanması, millettin, AKP dışında parlak, dürüst ve güven veren yeni isimlere teveccüh etmesi canlarını pek sıkmış görünüyor. Bu seçim sonuçları, aynı zamanda milletin AKP içinden çıkacak yeni bir yapıya sıcak bakmadığını, kurtarıcı olarak göremediğinin de mesajı oldu.

İstanbul'da sayım kavgası devam ederken, Abdullah Gül'ün etrafında yeni parti kurma çalışmalarını yürüten isimler uzun değerlendirme toplantıları yaptı. Abdullah Gül'e yakın kaynaklardan aldığım bilgiye göre, yeni bir partide Ali Babacan'ın liderliği konusunda ağırlıklı çalışma kararı alındı.

'Ahmet Davutoğlu ne olacak' sorusuna gelince.... Verilen cevap, 'Ya Babacan'ın liderliğini kabul edecek ya da gidip kendi partisini kuracak'.

Gülcülerin partisi ne zaman kurulacak?.. 31 Mart seçimlerinin hemen sonrası için hazırlık yapıyorlardı. Kaynağımdan aldığım bilgiye göre, Gül 'Bir süre daha bekleyin' dedi. Hemen aklınıza şu soru gelebilir, 'Gülcüler parti kurmaktan vaz mı geçiyor'?.. Hayır... Parti kurmakta kararlı görünüyorlar. Ancak bir erteleme söz konusu. Gelişmeleri yakından takip edecekler!.. Seyre göre bir deklarasyonla kamuoyunun karşısına çıkacaklar, AKP'ye, tespit ettikleri sorunları sıralayıp çözmesi için zaman tanıyacaklar. Ve sonra da sonbahar ayları içinde yeni partiyi ilan edecekler.

Tabii bu onların planı!.. Ufukta bir erken seçim bekleyip beklemediklerini sordum, Kaynağım, 'Yeni seçilen milletvekilleri özlük haklarını kazanmadan olmaz. En erken 2020 sonundan önce olmaz' yanıtını verdi. Abdullah Gül'ün yeni oluşumunda rolünü sorduğumda ise, 'Cumhurbaşkanı adayımız olacak' dedi.

Dur bakalım neler olacak!.."