Peşmerge Bakanlığı'na bağlı bir Arap Peşmerge taburu daha kuruluyor

Peşmerge Bakanlığı'na bağlı bir Arap Peşmerge taburu daha oluşturulacağı belirtildi.

Peşmerge Bakanlığı'na bağlı bir Arap Peşmerge taburu daha kuruluyor

Nînowa Aşiretleri Sözcüsü Mezahim Ahmed el Huvet, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'den, Batı Dicle bölgesinde bir Arap Peşmerge taburunun daha oluşturulmasını talep ettiklerini ve Barzani'nin de bu taleplerini kabul ederek, taburun kurulması için talimat verdiğini söyledi.

KDP.info'da yer alan haberde, Mezahim Ahmed el Huvet, Peşmerge olmak isteyen Arap gençlerinin isimlerinin yazılmaya başlandığını belirterek, iki günde 2 bin gencin başvuru yaptığını kaydetti.

Peşmerge adayı Arap gençlerinin, eğitim devresi tamamlandıktan sonra Rabîe, Zûmar, Heyaziye, Behac, Til Etbe ve Cezire bölgesindeki halkı ve topraklarını savunmak amacıyla görevlendirileceklerini belirten Mezahim Ahmed el Huvet, ''Çünkü bölge halkı yabancı güçleri topraklarında istemiyor. Kendi topraklarını kendileri korumak için Peşmerge oluyorlar'' dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı'nın talimatıyla daha önce de Batı Dicle bölgesinde Peşmerge Bakanlığı'na bağlı bir Peşmerge taburu oluşturulmuştu. Tabur 2 bin Arap Peşmergesinden oluşuyor.