Ezdi Kürt Kadın Aktivist: PKK Şengal'deki insanları canlı kalkan olarak kullanıyor!

Ezdi Kürt Kadın Aktivist Suham Seîd yaptığı açıklamada, PKK'nın silahlı militanlarının Şengal’de bir üslerini hastaneye yakın kurduklarını ve sivil vatandaşları tehlikeye attıklarını belirtti.

Ezdi Kürt Kadın Aktivist: PKK Şengal'deki insanları canlı kalkan olarak kullanıyor!

Ezdi Kürt Kadın Aktivist Suham Seîd yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) silahlı militanlarının Şengal’de bir üslerini hastaneye yakın kurduklarını ve sivil vatandaşları tehlikeye attıklarını belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Seîd: “Sinûnê halkı, Halk Meclisi ve Êzîdxan Asayişini bilgilendirerek PKK’lilerin bölgeyi boşaltmalarını istediler. Bu silahlı güçler üslerini Sinûnê Hastanesi’ne yakın kurmmuşlar. Biz bir çok defa kenti boşaltmalarını ve terk etmelerini talep ettik ama yapmadılar.”dedi.

Türkiye’nin dünkü gerçekleştirdiği bombardımandan sonrasında halkın daha da rahatsız ve tedirgin  olduğunu ifade eden Seîd, saldırı nedeniyle bir çocuğun hayatını kaybettiğini, halkın bu nedenle PKK’nin buradaki üssünü bir an önce boşaltmasını talep ettiğini söyledi.

Kürt Ezdi Aktivist açıklamasını şöyle devam etti: PKK’nin Şengal’de sadece bu asayiş gücü vardı ve halka şayet biz bu saldırıların sebebiysek boşaltalım dediler. Ama çıkacaklarını tahmin etmiyorum. Çünkü şayet öyle bir niyetleri olsaydı şimdiye kadar çoktan harekete geçerlerdi. PKK’nin Sinûnê’de trafik polis merkezi, kontrol noktası ile dün bombalanan Ezîdxan Üssü olduğunu, PKK ve ona bağlı silahlı güçlerin Şengal’de üslerini bilinçli olarak mahale araları ile sivil vatandaşların evlerinin yakınlarına kurduğunu, insanları canlı kalkan olarak kullandıklarını ve Türkiye saldırılarından korunmayı hedeflediklerini belirterek bu nedenle bir çok defa gerçekleşen saldırılarda sivil insanlar hayatını kaybettiğini ve halkın bu saldırılar nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını söyledi.