''Ezdi Kürtler, Peşmerge’nin Şengal’e dönmesini istiyor''

''Ezdi Kürtler, Peşmerge’nin Şengal’e dönmesini istiyor''

Şengal Peşmerge Güçleri Komutanı Qasim Şeşo yaptığı açıklamada, Şengal’e dönen sivil halkın şu an bulundukları yerde durumun normalleşmeye dönmesini beklediklerini ve bunun için de bir an önce Peşmergenin Şengale dönmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Qasim Şeşo şunları dile getirdi: “Şengal halkı bölgede huzur ve istikrarın sağlanması için Peşmerge güçlerinin bölgeye dönmesi gerektiği kanaatinde. Aksi taktirde ölüm ve zulümün devam edeceğinden korkuyorlar. Bu nedenle halen bir çok Şengalli aile yerlerine ve yurtlarına dönmeye çekiniyor. Peşmerge güçlerinin dönmesi halinde bu aileler Şengale döneceklerini dillendiriyorlar. Bizde Şerfedin Turbesini halkımızın inanç ve geleneklerine göre yeniden restore ettik.”

Arapların bölgeye geri döndüklerine dikkat çeken Qasim Şeşo açıklamalarında şu uyarılara dikkat çekti: “Araplar Şengal hudutlarına geri döndüler ve bu durum ne yazık ki halkımızı ürkütmekte. Bölgeye Arap ailelerle dönen IŞİD’li aileler varolan boşluğu kendileri açısından bir fırsat gibi görerek, bölgede yeniden bir istikrarsızlık ve huzursuzluk ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Zaten bu dönen Arap ailelerin büyük bir kısmı IŞİD, Şengale ve Ezdilere saldırırken onlarla birlikte hareket ettiler.”

Basnews