Ezidi Ruhani Meclisi: PKK, Şengal'i terketsin

Şengal'de PKK'ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ile Roj Peşmergeleri arasında yaşanan çatışmaya dair bir açıklama yapan Ezidi Ruhani Meclisi, Şengal ve Hanesor'un Kurdistan'ın bir parçası olduğunu belirterek, PKK'nin bölgeden çekilmesi çağrısında bulundu.

Ezidi Ruhani Meclisi: PKK, Şengal'i terketsin

Kurdistan Bölgesi'nin Hanesor nahiyesinde dün sabah Roj Peşmergeleri ile YBŞliler arasında yaşanan çatışmanın ardından sorunu değerlendirmek üzere bugün bir araya gelen Ezidi Ruhani Meclisi bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Ezidilerin yaşadığı ilçelerin parçalanmasına karşı olunduğu dile getirildi ve Şengal ile Hanesor gibi Ezidi ilçelerinin Kürdistan'ın bir parçası olduğu vurgulandı.

Ezidi Ruhani Meclisi'nin açıklamasında, PKK'nin Şengal, Sinune ve Hanesor'dan çekilerek kendi yerlerine dönmeleri istendi.

Yaşanan çatışmaya bir an önce son verilmesinin istendiği açıklamada, Kürtler arası çatışmanın kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Ezidi Ruhani Meclisi'nin bu çağrısının ardından bugün dün yaşanan çatışmalarla ilgili bir açıklama yayınlayan ve PDK'nin Ezidilerin sorunlarını Ezidi meclisiyle çözmesi önerisinde bulunan KCK'nin nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.