Eziz Weysi:Rojava Peşmergeleri Batı Kurdistan'a geçecekler

Kurdistan Peşmergelerinin özel kuvvetler birimi olan Zerevani Peşmergelerinin Komutanı general Eziz Weysi, Rojava Peşmergelerinin en kısa zaman diliminde Batı Kurdistan'a geçeceklerini dile getirdi.

Eziz Weysi:Rojava Peşmergeleri Batı Kurdistan'a geçecekler

Kurdistan Bölgesi Zerevani Peşmerge gücü komutanı Eziz Weysi, K24'e verdiği söyleşide Rojava Peşmergelerinin Batı Kurdistan'a geçmelerinin an meselesi olduğunu ve bu geçişin Uluslararası Koalisyon tarafından gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Aziz Weysi, PKK'nin, halihazırda ENKS'ye bağlı olan Rojava Peşmergelerinin, Batı Kurdistan vatandaşı olduklarından ve vatanlarını korumaları için Batı Kurdistan'a geçmelerine izin vermesi gerektiğini vurguladı.

Zerevani komutanı Weysi, Rojava Peşmergelerinin profesyonel bir güç olduklarını ve Uluslararası Koalisyon ile birlikte savaşmanın kendilerine üstün tecrübe kazandırdığına dikkat çekti.

Eziz Weysi, Uluslararası Koalisyon güçlerinin, Türkiye'nin Rojava'ya geçerek buradaki Kürt güçleriyle savaşabileceği endişesiyle, PKK'nin Batı Kurdistan'daki diktatöryel yönetiminin devam etmesine izin vermeyeceğine dikkat çekti.

Türkiye'nin NATO ile Uluslararası Koalisyon üyesi olduğuna dikkat çeken Weysi, Rojava Peşmergelerinin Uluslararası Koalisyon desteğiyle Batı Kurdistan'a geçeceğini ve Türkiye'nin de buna yardımcı olacağını dile getirdi.

Rojava Peşmergeleri olarak adlandırılan ve tümü Kurdistan Bölgesi'nde Batı Kurdistan'lı göçmenlerden oluşan Peşmerge birliği 8 Mart 2012 tarihinde kuruldu ve o tarihten bu yana Güney Kurdistan'da IŞİD teröristlerine karşı savaşa aktif olarak katılmaktalar.