Fahrettin Altun'dan İsveç Dışişleri Bakanı’na YPG tepkisi: Yalan söylüyorsun...

İsveç Dışişleri Bakanı'nın PKK'ye destek ile ilgili "dezenformasyon" açıklamasına Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan yanıt geldi. Altun, "Gözümüzün içine bakarak yalan söylüyorsun" dedi.

Fahrettin Altun'dan İsveç Dışişleri Bakanı’na YPG tepkisi: Yalan söylüyorsun...

 Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’nin NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'in, "İsveç'in PKK'yı terör örgütü olarak tanıyan ilk ülke olduğu ve bu pozisyonunun değişmediği" şeklindeki açıklamasına, "Dezenformasyonla mücadele adı altında dezenformasyon yapıyorsunuz” diyerek cevap verdi.

Altun, Twitter hesabından, İsveç Dışişleri Bakanı Linde'in, "İsveç-PKK konusuyla ilgili dezenformasyonun yayılması nedeniyle" notunu düştüğü tweetine yanıt verdi.

"Dezenformasyonla mücadele adı altında dezenformasyon yapıyorsunuz. ifadesini kullanan Altun, İsveç'in, PKK'nin faaliyetlerine engel olmadığını savundu.

Altun, “İsveç, IŞİD başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele için Suriye'ye muharip güç gönderen ilk NATO müttefiki olan Türkiye'ye karşı PKK'nın Suriye kolu YPG ile dayanışma mesajları verip, bu örgüte para vermiştir. Dürüstlük en iyi politikadır. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsunuz. Terör örgütü PKK'yı desteklemeyi sürdürüyorsunuz. İsveç PKK'yı gerçekten terör örgütü olarak görüyorsa gereğini yapmak zorundadır” dedi.