Felah Mistefa: BM'nin Kürdistan bayrağı söylemi haksız bir açıklamaydı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışişleri Sorumlusu Felah Mistefa, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis ile yaptığı görüşmede, Kerkük'te Kürdistan bayrağının asılması konusunu gündeme getirdi.

Felah Mistefa: BM'nin Kürdistan bayrağı söylemi haksız bir açıklamaydı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dışişleri Sorumlusu Felah Mistefa, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede; BM ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkiler, IŞİD sonrası süreçte Kürdistan ve Irak'ta istikrarın sağlanması ve sığınmacıların evlerine dönmesi konuları görüşüldü.

Felah Mistefa, Kürdistan Bölgesi'nin, BM Irak Özel Temsilciliği'nin Kerkük'te Kürdistan bayrağının asılmaması gerektiği yönündeki yaptığı açıklamaya ilişkin duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Kerkük Valisi Necmedîn Kerîm'in yayımladığı bir kararnameyle Raperîn ve Newroz bayramı vesilesiyle Kerkük'ün tüm kurumlarına Kürdistan bayrağı asılmış, resmi yazışmalarda Arapça'nın yanı sıra Kürtçe'nin de kullanılması kararı alınmıştı. Birleşmiş Milletler Irak Özel Temsilciliği yaptığı bir açıklamayla uygulamayı eleştirmişti.