Fransa'dan YPG'ye PKK çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le DrFransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, YPG'yek, "PKK ile anılmak istemiyorsanız PKK'yi kınayın" çağrısında bulundu.ian, YPG'yek, "PKK ile anılmak istemiyorsanız PKK'yi kınayın" çağrısında bulundu.

Fransa'dan YPG'ye PKK çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, YPG'ye, "PKK ile anılmak istemiyorsanız PKK'yi kınayın" çağrısında bulundu.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na karşı diplomasi izleyen Fransa'dan yeni bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Iraklı yetkililerle görüşmek üzere Bağdat'a doğru yola çıkmadan önce BFM TV'ye konuştu.

Türkiye'ye suçlama

Suriye'deki durumun son derece ciddi bir noktaya geldiğini ve DAEŞ'in yeniden canlanması riskinin büyüdüğünü belirten Le Drian, "Türkiye'nin saldırısının ardından durum çok ciddi bir noktaya ulaştı. Her zaman DAEŞ'in yenildiğini düşündük. Ama bu doğru değil. Güvenliğimiz söz konusu. Bu saldırı DAEŞ için açık kapı demek. Her zaman fırsat olduğunda savaşmaya hazırlar" dedi.

YPG'ye: PKK'yi kınayın

“Kürtler, YPG, PKK terörünü kınamalı mı ?” sorusuna "PKK ile anılmak istemiyorsanız aranıza mesafe koyun" diye YPG'y eseslenen Bakan Le Drian, “YPG, PKK’dan yeterince otonom olmalı ve bunu söylemeli. Irak’ta diğer Kürtlerle de görüşeceğim. Suriye’deki Kürt kimliğine ilişkin mesaj açık olarak verilmeli” dedi.