Fuad Hüseyin: "On binlerce terörist Suriye’den Irak’a geçebilir!"

 Fuad Hüseyin: "On binlerce terörist Suriye’den Irak’a geçebilir!"

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suriye krizini çözümün tek yolunun siyasi yöntemler olduğunu ve Suriye’deki durumun bu şekilde devam etmesi durumunda bölge istikrarının tehlikeye gireceğini belirterek, on binlerce teröristin Irak’a sızma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de ‘Suriye ve Bölgenin Geleceğine Destek’ konferansında video konferans yoluyla katılan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suriye’de siyasi çözümün krizi sona erdirecek tek yol olduğunu belirtti.

IŞİD başta olmak üzere radikal terör örgütleriyle mücadelenin aralıksız sürmesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin, Suriye’nin içişlerine karışılmamasına ve ülkenin egemenliğinin önemine değindi.

ABD’nin Suriye’ye yönelik Sezar Yaptırım Yasası’nın yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadele sürecinde Suriye halkını olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Hüseyin, uluslararası toplumun 260 bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Irak özelinde diğer ülkelere de destek olması gerektiğini ifade etti.

Hüseyin, Suriye’deki durumun bu şekilde devam etmesi durumunda, Irak’ın ulusal güvenliği için büyük bir tehdit oluşacağını ve on binlerce teröristin Irak’a geçme ihtimalinin olduğunu bildirdi.