Füzeler, Hammerlar, Havanlar... İlk Parti Silahlar Suriyeli Kürtlere Ulaştı 

ABD Başkanı Trump'ın Kürtlere ağır silah verilmesini içeren kararnameyi imzalamasının ardından ilk parti silahlar Suriyeli Kürtlere ulaştırıldı.

Füzeler, Hammerlar, Havanlar... İlk Parti Silahlar Suriyeli Kürtlere Ulaştı 

ABD Başkanı Trump'ın Suriyeli Kürtlere ağır silahların verilmesiyle ilgili belgeyi imzalamasının ardından Hammer zırhlı araçlar, ısı güdümlü füzeler ve havan silahlarının da aralarında bulunduğu ilk parti ağır silah sevkiyatının PYD'nin eline ulaştığı belirtildi. 

İsminin açıklanmasını istemeyen PYD'li bir kaynak Sputnik Arapça'ya yaptığı açıklamada, Amerika'nın ağır silahlarından bir miktar ile  bazı zırhlı araçların PYD'ye teslim edildiğini söyledi. 

Teslim Edilen Silahlar Neler? 

Söz konusu kaynak, hammer zırhlı araç, havantopu mermisi ve güdümlü füzeler gibi bazı silah ve teçhizatların Suriyeli Kürtlere teslim edildiğini belirtirken, bunların Irak Kürdistan bölgesinden Suriye'ye kara yoluyla ulaştırıldığını  ve bunların Rakka'nın kurtarılmasında kullanılacağını söyledi. 

Amerika'nın desteğindeki PYD, geçen yıl kasım  ayında Rakka'nın IŞİD'den kurtarılması için operasyonlara başladı ve bu operasyonların yeni aşaması ise 4 şubat 2017 tarihinde başladı.