Gazi Peşmergenin katillerinden 5’i yakalandı

Gazi Peşmergenin katillerinden 5’i yakalandı

İngiltere’nin başkenti Londra’daki evinde öldürülen Hemwand Ali Hüseyin’in katil zanlılarından 5’i, İngiltere polisi tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

15 Eylül Pazar günü İngiltere’nin başkenti Londra’nın Hartlepool semtindeki dairesinde silahla öldürülmüş halede bulunan Peşmerge gazisi Hemwand Hüseyin Ali’nin öldürülmesi olayını soruşturan İngiliz polisi, olay gününe ait kameraların incelenmesi sonrası Arnavut kökenli olduğu belirtilen 3 kişiyi gözaltına almıştı.

Peşmerge gazisinin cinayete kurban gitmesiyle ilgili soruşturmasını derinleştiren İngiliz polisi dün de 24 ve 33 yaşlarındaki 2 zanlıyı daha gözaltına aldı.

Son yapılan gözaltılarla birlikte Peşmerge gazisi Hemwand Hüseyin Ali cinayetine karıştığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alınmış oldu.

Peşmerge gazisi Hemwand’ın babası Ferik Ali Hüseyin, Londra polisinin her hafta kendisini arayarak soruşturma ile ilgili bilgi verdiğini belirterek, “Polis Sözcüsü bana, Hemwand’ın teröre karşı savaştığını, haksız yere öldürüldüğünü ve katillerin bulunmasının İngiltere hükümetinin sorumluluğunda olduğunu söyledi” dedi.

Keskin nişancı olan ve Peşmerge suikast timinde yer alan 1989 Soran doğulu Hemwand Ali Hüseyin, 2014 yılında IŞİD’in Kürdistan Bölgesi’ne saldırmasının ardından peşmergeye destek vermek için Kürdistan’a döndü. Şengal ve Zummar saldırılarında yaralanan Hüseyin savaşın sonuna kadar Kürdistan’da kaldı.