Gergerlioğlu: Kürt değilim Türk’üm, Kürtlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum

HDP Milletvekili Gergerlioğlu, katıldığı programda “Kürt değilim Türk’üm. Kürtlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum ve bu haksızlığın sonunda bir çatışma çıktığını düşünüyorum. Bir Türk olarak bu konuya müdahil olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu: Kürt değilim Türk’üm, Kürtlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Oğuzhan Uğur'un programı Mevzular Açık Mikrofon''un ikinci konuğu oldu.

YouTuber Oğuzhan Uğur, siyasi parti liderlerini, milletvekillerini konuk aldığı "Mevzular Açık Mikrofon!" programının ikinci bölümüne ait tanıtım videosunu yayınladı.

Uğur, ikinci bölüm konuğunun HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu olduğunu Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Uğur, programın 7 saat sürdüğünü söyledi ve Gergerlioğlu'na cesaretinden dolayı teşekkür edip programın tamamının perşembe akşamı (18 Ağustos) yayınlanacağını söyledi.

“Kavgayı bitirmek için hepimiz uğraşıyoruz”

Programda Kürt meselesi hakkında sorulan bir soruya cevap veren Gergerlioğlu, ortada bir kavga olduğunu belirterek "Türkiye'de Kürt meselesi vardı. Kürtler rahatsızdı ve belli bir müddet bu konuda bir rahatsızlık devam etti. Bir takım ayaklanmalar çıktı ortaya. Bir nirengi noktası şu; bu kavga devam etmeli mi? Bence devam etmemeli. Partimiz zaten bu kavganın bitmesi için var. Bir kavga var, elimizde olan bir sebeple çıkmamış. Hepimiz biliriz arkadaşlar, kavga durup dururken çok heveslendiğimiz bir şey değildir. Yüzde 99'u belki kavgadan sonra pişman olur ama iplerin koptuğu anda kavga başlar. Bu kavgayı bitirmek için hepimiz uğraşıyoruz. Parti olarak uğraşıyoruz, ben partiden de önce insan hakları savunucusu olarak yıllardan beri uğraşıyorum" dedi.

"Kürt değilim Türk’üm, Kürtlere haksızlık yapıldı"

Kürt meselesiyle neden uğraştığını da Gergerlioğlu, şöyle açıkladı:

"Kürt değilim Türk’üm. Kürtlere haksızlık yapıldığını düşünüyorum ve bu haksızlığın sonunda bir çatışma çıktığını düşünüyorum.

Bir Türk olarak bu konuya müdahil olmak istiyorum. Derdim bu. Bütün toplumun da bu duyarlılıkla yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Niye?

 Sadece Kürtlerin sorununu Kürtler sahiplensin, Türklerin sorununu Türkler sahiplensin. Ortada bir mesele var ve ben bu meseleyi de Kürtlerin çözeceğine de inanmıyorum."

"Çözümsüz görsem siyaset alanında kalmam"

"Bu meseleyi Kürt olmayanlar çözecek" diyen Gergerlioğlu, Kürt meselesenin çözümsüz olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Sadece Kürtlere bırakmanın bu toplumda büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bir Türk olarak bunu düşündüğüm için buradayım, sizin karşınıza çıktım ve bunu topluma da anlatmak istiyorum. Bizim konuşmamız lazım.

Böyle gardını alıp birbirine bakan, kaşını çatan insanlardan ziyade birbirimizi anlamamız, uzatılan eli sıkmamız gerekiyor. Bir numaralı mağdur olarak yapmıyorum bunu. İnsan hakları savunucusu olmaya, vicdanlı bir insan olmaya çalışıyorum ve gelin bu meseleyi çözelim diyorum. Bu meseleyi çözümsüz görsem siyaset alanında kalmam."

İlk bölümünde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı konuk alan Oğuzhan Uğur'un programı çok konuşulmuştu.