Gezici'den son seçim anketi: Ankara'da ibre tersine döndü

Gezici Araştırma şirketi, 31 Mart seçimleri öncesi son anket sonuçlarını açıkladı.

Gezici'den son seçim anketi: Ankara'da ibre tersine döndü

Gezici Araştırma şirketi, 31 Mart seçimleri öncesi son anket sonuçlarını açıkladı.

Gezici Araştırma şirketi, 31 Mart seçimlerine ilişkin yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Bursa, Ankara ve Manisa’yı içeren araştırmanın 23-24 Şubat tarihlerinde yapıldığı ifade edildi.

Yapılan ankete göre Binali Yıldırım yüzde 52,1 oyla İstanbul'da önde görünüyor, Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı ise yüzde 46,6.

Ankete göre Ankara'da Mehmet Özhaseki yüzde 46,0 oyla önde görünüyor, Mansur Yavaş'ın oy oranı ise yüzde 41,1:

Bursa'da ise bu seçimde CHP adayı önde.

Ankete göre Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın ve Manisa'da da AKP ve MHP adayları önde görünüyor.

Editörün Yorumu:

Gezici Araştırma şirketi Atatürkçü kimliği ve CHP’ye yakınlığıyla tanınan Gezici ailesine ait. Açıkladıkları bu ankette dikkat çeken en önemli husus Ankara'da Mehmet Özhaseki'yi yüzde 5'lik bir oy oranıyla önde göstermeleri.

Ankara'da Özhaseki'nin bu seçimi kazanması, Ankara'nın seçmen yapısı ve MHP ile kurulan ittifak düşünüldüğünde büyük bir sürpriz olmayacaktır. Hele bir önceki seçimde MHP'nin sürpriz oy artırımı ve bu seçimlerde yükseltilen milliyetçilik rüzgarı düşünüldüğünde.

Ancak kamuoyunda, bilhassa bu anketin yapıldığı tarihler göz önüne alındığında, Ankara'da Mansur Yavaş'ın açık bir farkla önde olduğu konuşulmaktaydı. Gezici'nin farkı kapatarak aksine Özhaseki'yi anılan fark kadar öne çıkarması, son günlerde Erdoğan'ın anket sonuçları ile ilgili açıklamasının etkisi olabilir mi sorusunu akıllara getiriyor.