Goran ve Komel'den siyasi krizi derinleştirecek hamle

Goran ve Komel'den siyasi krizi derinleştirecek hamle

Goran Hareketi Danışma Kurulu sona erdi. Goran Hareketi, Kürdistan Parlamentosu’nun aktifleştirilmesini eski Parlamento Başkanı Yusif Mihamed’in görevinde kalması şartıyla kabul edeceğini açıkladı. Goran Hareketi'nden sonra Kürdistan İslami Topluluğu (Komel) de YNK ile PDK'nin parlamentoyu aktifleştirme önerisini reddetti.
Goran ve Komel'den 'Parlamento aktifleştirme' önerisini red etti!
Dün YNK ve PDK politbüroları toplanarak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nun aktifleştirilmesini ve Goran Hareketi’nin hükümete dönmesini kararlaştırmıştı. Yapılan toplantıda görevden uzaklaştırılan Parlamento Başkanı Yusif Mihamed’in ilk oturum sonrası görevi bırakması ve yeni bir başkan seçilmesini şart koşulmuştu.
Goran Hareketi Danışma Kurulu bugün Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (YNK) parlamentonun aktifleştirilmesi için önerdiği projeyi görüşmek üzere Süleymaniye'de toplandı.Toplantı ardından bir basın açıklaması yapan Goran Hareketi Sözcü Haci Şoreş, Parlamento Başkanı Yusif Mihamed’in görevinde kalması şartıyla Goran Hareketi’nin Parlamento’ya dönmeyi  kabul edeceğini açıkladı. Goran Hareketi bu şartın kabul edilmemesi halinde Parlametoya dönmeyecekerini duyurdu.
Haci Şoreş, krizin Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Başkanı’ndan dolayı değil, Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın görev süresinin dolması nedeniyle yasa değişikliği yapılırken çıkmış olduğunu kaydetti.
Kürdistan İslami Topluluğu sözcüsü Rêbwar Hemed, Süleymaniye'de yaptığı basın açıklamasında "Bütün taraflar barış ve birlikten bahsederek geliştirdikleri önerileri hiç bir çözüm geliştiremez. Soruyoruz neden parlamento başkanı değiştirilmek isteniyor. Nasıl olurda iki taraf diğer taraflar yerine karar alabiliyor?" dedi.
Rêbwar Hemed, parlamentonun şimdiki başkanı ile programlı bir biçimde çalışmalarını yürütmesi gerektiğini söyledi.