Gülmen ve Özakça için Soylu'ya belgeli yanıt

Gülmen ve Özakça için Soylu'ya belgeli yanıt

Tutuklanan eğitimcileri 'örgüt üyeliği' ile suçlayan İçişleri Bakanı'na, avukatlarından belgeyle yanıt geldi. Gülmen ve Özakça'nın temiz adli sicil kayıtlarını paylaşan avukat Kozağaçlı, bakanın suç işlediğini savundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da yaptığı açıklamada, açlık grevi sırasında tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve ilkokul öğretmeni Semih Özakça'ya ağır suçlamalar yöneltti.

"Basının yoğun şekilde takip ettiği sözde bir açlık greviyle karşı karşıyayız" ifadesini kullanan Soylu, "Bu olay KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin işlerine dönebilmeleri için başlattıkları açlık grevi şeklinde pazarlanmıştı... Kasım ayından bu yana açlık grevine destek verenler, o kişilerin DHKP-C üyesi olduklarını söylediler mi?" şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, "Yapılan haberlerde özellikle akademisyen ve öğretmen vurgusu yapıyorlar ki; olay daha kolay yönetilsin, tiyatro daha güzel oynansın" diye ekledi.

Örgüt üyeliği suçlamasına belgeyle cevap

Gülmen ve Özakça'nın avukatı Selçuk Kozağaçlı ise Soylu'nun müvekkillerine yönelik suçlamalarına tepki gösterdi. İçişleri Bakanı'nın "örgüt üyeliği" suçlamasını geri çeviren Kozağaçlı, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Soylu'nun henüz onaylanmamış bir iddianameye yönelik konuşmasının önemli bir suç olduğunu" savundu.

Kozağaçlı, 2012'de Gülmen hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla bir dava açıldığının doğru olduğunu ancak bu davadan beraat çıktığını ve kararın kesinleştiğini söyledi. "2012 yılından bu yana örgüt üyesi olduklarını biliyoruz" demenin mahkemenin beraat kararını tanımamak olduğunu söyleyen Kozağaçlı, Bakan'ın kendisini bu şekilde yargının yerine koyduğunu ifade etti.

Kozağaçlı Twitter hesabından da Gülen ve Akça'nın 17 Mayıs tarihli adli sicil kayıtlarını paylaştı. Belgelere göre iki eğitimcinin de adli sicili temiz.