Güney Afrika: Kurdistan Bölgesi’ne yatırımlar için cazip bir merkez

Güney Afrika’nın Ürdün Büyükelçisi, ülkesinin profesyonel iş adamlarını, bölgenin istikrarı ve gelişime açık yapısı nedeniyle Kurdistan Bölgesi’ne yatırım yapmaya teşvik ettiğini dile getirdi.

Güney Afrika: Kurdistan Bölgesi’ne yatırımlar için cazip bir merkez

Kurdistan Bölgesi Hükümeti (KBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Güney Afrika’nın Ürdün Büyükelçisi John Davies'i bugün (09 Mayıs 2017) Erbil’deki ofisinde kabul etti.

İkili ilişkilerin ana gündem maddesi olduğu görüşmede bölgedeki gelişmeler ile terör karşıtı savaş da ele alındı.

KBY’den yapılan açıklamada Davies’in Kurdistan Bölgesi’ne yaptığı ilk ziyaret nedeniyle büyük bir memnuniyet içinde olduğu dile getirildi.

Güney Afrika büyükelçisi, bölgede yatırımcılar için “son derece büyük fırsatlar” bulunduğuna dikkat çekerek, ülkesinin iş profesyonellerini ve yatırımcılarını Kurdistan Bölgesi’ne yatırım yapmağa teşvik ettiğini dile getirdi.

Büyükelçi, Güney Afrika’nın Irak’ta bir büyükelçiliğinin olmamasına rağmen, Güney Afrikalı yetkililerin Kurdistan Bölgesi ile ilişkiler içerisinde bulunduğunu ve bu ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Görüşme sonrasında bir açıklama yapan Başbakan Neçirvan Barzani Kurdistan Bölgesi’nin dünyadaki tüm ülkelerle her alanda “en iyi ilişki” kurmayı arzuladığını dile getirdi ve Güney Afrika ile ilişkileri geliştirme umudunu taşıdıklarını vurguladı.

Güney Afrika ile ilişkilerin gelişmesi için her türlü yardıma hazır olduklarının altını çizen Başbakan Barzani, Güney Afrika’lı iş adamları ve yatırımcıların yatırım amacıyla Kurdistan Bölgesi’ne gelebileceklerini belirtti.