Haddad: Anlaşma bozulmadı, parlamento oturumu ertelendi

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad, Irak'ın 2021 bütçesiyle ilgili anlaşmanın bozulmadığını, sadece parlamento oturumunun ertelendiğini söyledi.

Haddad: Anlaşma bozulmadı, parlamento oturumu ertelendi

Irak Parlamentosu’nun 2021 bütçesini onaylamak için yapılması planlanan oturumun ertelendiği belirtildi.

Dün gece Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu, Bağdat’ta bulunan Kürdistan Bölgesi Hükümeti heyetinin ile Irak Parlamentosu’ndaki Şii siyasi gruplar arasında bütçe anlaşmasını onaylamak için parlamentonun toplanmasına karar verdi, ancak oturum ertelendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad, Kürdistan Bölgesi heyetiyle Şii taraflar arasındaki anlaşmanın bozulmadığını, sadece parlamento oturumunun ertelendiğini belirterek, “Sadece 11. Madde için bir öneri eklendi. Bu da sorunu çözüyor, Şii tarafı eklenen öneriyi reddediyor” dedi. 

Bu konuda Kürtlerin hiçbir sorunu olmadığını ifade eden Haddad, Kürdistan Bölgesi ile Irak’taki diğer taraflar arasında varılan mutabakat üzerinde çalışmaların yapıldığını belirtti.

Irak Parlamentosu’nun oturumunun ertelenmesiyle ilgili de konuşan Haddad, “Bazı taraflar parlamento oturumunun bugün yapılmasını istemedi, birkaç gün sonrasına ertelenmesini istediler. Bütçe anlaşması iptal edilmedi. Yasaya uygun olarak imzalandı ve Irak Parlamentosu Maliye Komisyonu’nun mührünü taşıyor” dedi.

Haddad son olarak, “Irak Parlamentosu Başkanlığı olarak, anlaşma taslağının imzalanması, basılması ve dağıtılmasından sonra yapılacak değişiklikleri kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

K24