Hafter güçleri: Türkiye, Libya’ya silah sevkiyatı yapıyor

Hafter güçleri: Türkiye, Libya’ya silah sevkiyatı yapıyor

Türkiye’nin gündeminde bir yanda Rusya ile kriz yaşanan Suriye’nin İdlib kenti varken, bir yandan da Libya’da sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Libya’da birkaç şehidimiz var” açıklamasıyla yeniden gözlerin çevrildiği Libya’da, Türkiye’nin destek verdiği Trablus hükümetinin karşı cephesinde yer alan Libya Ulusal Ordusu’ndan Ankara’yı hedef alan açıklamalar geldi.

Hafter’in başında yer aldığı Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye tarafından başkent Trablus’un 200 kilometre doğusunda bulunan Misrata Limanı üzerinden Libya’ya silah ve askerî araç sevkiyatı yapıldığının saptandığını duyurdu.

el-Mismari’nin açıklamaları şöyle:

 “İstihbarat birimleri, batı bölgedeki terörist grupların ve silahlı çetelerin savaş potansiyeline destek vermek için Türkiye’den Misrata deniz limanı üzerinden silah ve askerî araç sevkiyatının yapıldığını saptadı. Açıkça ve tüm uluslararası toplumun gözü önünde yapılan bu yardım, ilan edilen ateşkesin ihlalidir. Ordu birlikleri saatlik olarak durumu takip ederek ve değerlendirerek, şimdiye kadar buna tepki vermedi.”