Hakkari'de, "Yıldırım-2 Cilo” operasyonu başlatıldı

Hakkari'de, "Yıldırım-2 Cilo” operasyonu başlatıldı

Türkiye İçişleri Bakanlığı, Hakkari'de "Yıldırım-2 Cilo” adıyla hava destekli operasyon başlatıldığını bu kapsamda 3 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün Hakkari'de PKK’ye yönelik "Yıldırım-2 Cilo Operasyonu" başlatıldığı belirtildi.

Operasyona askerlerin yanı sıra, polis özel harekat ve güvenlik korucularının da katıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, bu kapsamda tespit edilen örgütü üyelerine yönelik gece saatlerinde gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, 3 PKK’linin “etkisiz hale getirildiği” belirtildi.

Şırnak’ta operasyon ve çatışma

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Cudi Dağı bölgesinde geçtiğimiz hafta da çok sayıda askerin katılımıyla hava destekli “Yıldırım-1 Cudi’ adıyla operasyon başlatılmıştı.

Bölgede PKK’lilerle askerler arasında çıkan çatışmada “Alişer Hebun” kod adlı Osman Durmuş’un öldürüldüğü bildirilmişti.

Durmuş’un cenazesi 15 Temmuz günü önce Şırnak devlet hastanesine kaldırılmış ardından Silopi ilçesinde defnedilmişti.

HPG: Hakurki ve Cudi’de 4 asker cezalandırıldı

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG, Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki Hakurki’de ve Cudi Dağı’nda gerçekleştirdiği iki ayrı eylemde 4 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, 17 Temmuz günü Hakurki’de gerçekleştirilen eylemde 1 mevzinin vurulduğu ve 3 askerin “cezalandırıldığı” belirtildi.

Açıklamada, ayrıca 13 Temmuz günü Şırnak’ın Cudi bölgesinde yaşanan çatışmalarda 1 askerin “cezalandırıldığı” ve çok sayıda askerin yaralandığı ifade edildi.

HPG BİM, bu çatışmada Şırnak nüfusuna kayıtlı “Alişer Hebun” kod adlı Osman Durmuş’un yaşamını yitirdiği bilgisini doğruladı.

Dersim’dehayatını kaybeden 3 örgüt üyesinin kimlikleri açıklandı

HPG ayrıca 24 Haziran günü Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Neynikan bölgesinde askerlerla PKK’liler arasında yaşanan çatışmada ölen 3 örgüt mensubunun kimlik bilgilerini kamuoyuna duyurdu.

Açıklamaya göre hayatını kaybeden örgüt mensuplarının kimlik bilgileri şöyle:

Muş nüfusuna kayıtlı “Savaş Fırat” kod adlı Yahya Atmaca, Van nüfusuna kayıtlı “Argeş Avaşin” kod adlı Osman İşleyen ve Ağrı nüfusuna kayıtlı “Şiyar Agirî” kod adlı Metin Cilo.