Hakkari Valiliği: Şapatan'daki 36 köylü 'hukuka uygun' olarak gözaltına alındı

Hakkari Valiliği: Şapatan'daki 36 köylü 'hukuka uygun' olarak gözaltına alındı

Hakkari Valiliği, Şemdinli'nin Altınsu (Şapatan) köyüne asker ve polislerin yaptığı baskında işkence edilerek gözaltına alınan ve aralarında yaşlıların da bulunduğu 36 köylünün ‘hukuka uygun’ olarak gözaltına alındığı savundu.

Hakkari Valiliği, Şemdinli'nin Altınsu köyüne, 6 Ağustos gecesi baskın gerçekleştiren polis ve askerlerin köylüleri işkenceden geçirdiği haberine ilişkin açıklama yaptı.

Gözaltına alınırken ve gözaltı sürecinde işkence gören ve bu işkencenin izlerinin görüldüğü fotoğraflar ve yapılan haberlere ilişkin açıklama yapan valilik, açıklamasında söz konusu işkenceyi “hukuku uygun gözaltına alındılar" diye savundu.

Valilik, açıklamasında yapılan işkenceye ilişkin şunları kaydetti: “Güvenlik güçlerimiz tarafından Şemdinli ilçesi Altınsu Mahallesinde 05.08.2017 günü icra edilen operasyon esnasında açılan ateş sonucu 1 polis memurumuz şehit olmuş, bunun üzerine ateşin geldiği değerlendirilen bölgelerde bulunan şüpheli şahıslar hukuka uygun olarak gözaltına alınmışlar, ancak bu esnada güvenlik güçlerimize direnen şahıslar da yetkiler dahilinde zor kullanılarak derdest edilmişlerdir. Daha sonra gözaltına alınırken darp edildikleri iddiası ile Savcılık Makamına müracaat eden 10 vatandaşımızın işlemleri devam etmekte olup, bunlar arasında kadın bulunmamaktadır. Ayrıca kusuru olan personel tespit edilirse haklarında gerekli idari tahkikat da yapılacaktır.” 

Hakkari