Hakkari’de şiddetli çatışma: 2 kadın PKK’li hayatını kaybetti

Yüksekova’ya bağlı köylerde başlatılan askeri operasyon sonucu şiddetli çatışma yaşandığı, 2 kadın PKK üyesinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Öte yandan operasyon sonrası Değerli köyünden 10 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Hakkari’de şiddetli çatışma: 2 kadın PKK’li hayatını kaybetti

Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı Değerli (Memkava), Beşbulak (Dara), Demirkonak (Kaport) ve Duraklı (Nebare) köylerinde askeri operasyon başlatıldığı bildirildi.

15 Eylül’de başlatılan “Eren Abluka-37” adlı operasyon kapsamında HPG ile TSK arasında Kaport ve Memkava köyü kırsal alanlarında çatışma çıktığı kaydedildi.

Yaşanan çatışmalar sonucu 2 kadın PKK’linin (YJA Star) hayatını kaybettiği belirtildi.

Türkiye İçişleri Bakanlığı ise operasyona dair yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Eren Abluka-37 Operasyonu kapsamında, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Yüksekova ilçesi Değerli köyü kırsalında, P-İHA ve J-SİHA destekli operasyon esnasında tespit edilen eylem hazırlığındaki teröristler ile PÖH timleri arasında yaşanan çatışma sonucunda 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Kaçan üçüncü terörist ise Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve PÖH timleri tarafından yapılan takip ile saklandığı evde kıskıvrak yakalanmıştır."

10 kişi gözaltına alındı

Öte yandan MA’nın aktardığına göre çatışmaların ardından JÖH’ün Memkava köyüne giderek evlerde arama yaptı ve aramalar sonrası aynı aileden Zenure, Zine, Adile, Jiyan ve İlham Özkaplan ile isimleri öğrenilemeyen 5 kişi gözaltına alındı.

Gözaltında alınan 10 kişinin Yüksekova Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve ifadelerinin ardından Yüksekova Adliyesi’ne götürüldükleri aktarıldı.