Halebçeli kadınlar kendi pazarlarını kuruyorlar

Halepçeli yaklaşık 20 kadın haftada bir kez kendi ürettikleri ürünlerini müşterilerine doğrudan satıyorlar

Halebçeli kadınlar kendi pazarlarını kuruyorlar

Halepçe'de yaklaşık 20 kadın haftalık pazar yeri açarak ürünlerini müşterilerine doğrudan satmaya çalışıyorlar. Böylece erkeklerin tekelinde olan pazarda bir rekabeti de başlatmış oluyorlar.

Halepçe'de kamusal alanda çalışan kadınların sayısı artıyor ancak sayıları hala çok sınırlı. Kendilerine ait bir pazar oluşturma girişiminde bulunan bu kadınlar geri dönüştürebilir malzemeden dekorasyon ürünleri yapıp Halepçe'nin haftalık pazarında satıyorlar.

Şoxan Cemal, üretimlerini pek satış noktasında pazarlamaya çalıştığını ancak istediği miktarı ödemek istemediklerini belirterek kendisinin doğrudan satmaya karar verdiğini ifade etti. Aksi takdirde kendisinden ucuza satın alıp yüksek bir karla satacaklarını ancak bu şekilde kendisinin daha düşük bir fiyatla satabileceğini söyledi.

Halepçe Kadın Grubu, kadınların herhangi bir ücret ödemeden ürünlerini satabilmeleri için pazar yeri açtılar. Öne sürdükleri tek koşul genel pazardan daha düşük bir fiyata satış yapmaları.

Pazarın düzenleyicilerinden Şilan Sdiq, kadınların bu şekilde daha rahat üretim yapıp pazarlama imkanına kavuştuklarını ifade ederek, "satışların her gün yerine haftada bir olma daha iyi. Zira insanlarda pazara gelme heyecanı da oluşmuş olacak." dedi.

Adile Hanım'ın heykelinin karşısında yer alan bu pazarda sadece kadınlar satış yapabiliyorlar. Erkekler burada ancak müşteri olabilirler.