Haluk Levent: 'Kaldı ki Kürdistan bir coğrafyadır'

Haluk Levent, kanser tedavisi için yardım ettiği Engin Nurşani için 'Kürdistan' şarkısı üzerinden yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Haluk Levent: 'Kaldı ki Kürdistan bir coğrafyadır'

Haluk Levent, kanser tedavisi için yardım ettiği Engin Nurşani için 'Kürdistan' şarkısı üzerinden yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Aşık Ali Nurşani adlı halk ozanı, kansere yakalanan oğlu Engin Nurşani’nin tedavisi için gerekli parayı bulamadığı için, sosyal medyadan yaptığı yardım çağrısına Haluk Levent yanıt vermiş, sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığıyla yaptığı görüşmeyi Twitter hesabından, “Arkadaşlar dün akşam Sağlık Bakanı sayın '@drfahrettinkoca'nın devreye girmesi sonucu sorun çözüldü. Az önce Engin kardeşimizin eşi Dilek ile görüşme gerçekleştirdik. O da teşekkürlerini sunuyor hepinize” mesajıyla duyurmuştu.

Haluk Levent ise bu eleştirilere “Bazı twitler gördüm Engin Nurşani’nin 'Kürdistan' şarkısı ile ilgili. Engin ile konuştum. Olayı anlattı” diyerek eleştirilere yanıt verdi:

"Lütfen lütfen ama lütfen yaptığımız yardımlar için siyasi söyleme girmeyelim.Bu sayfa tüm siyasi partilerin ortak sayfasıdır. Bu sayfa Trabzon’dur. Bu sayfa Adana’dır. Muş’tur, İzmir’dir. Birinin suçu var ise adli makamlar gereğini yapar. Politikayı bu sayfaya bulaştırmayalım. Kaldı ki “Kürdistan” bir coğrafyadır. Ama şarkıda kullanılan kelimeler biraz farklı olduğu için bunu sormak zorunda hissettim. Beni bu twitlerden dolayı yargılayan olacaktır muhakkak.
Ama şunu herkes bilsin! Bize bir talep geldiğinde onun profiline girip bakmayız bakmayacağız!"

Oğlu için Twitter'dan yardım istedi

Gırtlak kanserine yakalanan, kendisi gibi ozan olan oğlu Engin Nurşani’nin tedavisi için gerekli parayı bulamayan Aşık Ali Nurşani, yardım çağrısında bulundu.

Sosyal medya üzerenden sevenlerine seslenen Nurşani, “Değerli canlar. Gövdemin tek tüyü, bir tek oğlum maalesef gırtlak kanserine yakalandı sizin herkesin tüm sevenlerinin desteğine ihtiyacım var. Neyim varsa verdim. Böyle olmasını istemezdim. Sizlere gelmek istemezdim. Gün geldi sizlerin kapısına geldim. Elinizden ne geliyorsa… Oğlumun kurtuluşu için yardıma ihtiyacım var. Baba olarak buna ihtiyacım var. Başka bir dileğim yok. Sizleri çok seviyorum” dedi.

Twitter üzerinden takipçilerine seslenen Ali Nurşani’nin yardım çağrısına ilk destek veren sanatçı Haluk Levent oldu. Levent, sosyal medyadan, “Ozan Ali Nurşani’nin gırtlak kanseri olan oğlu Engin Nurşani’nin yanında olacağız” notunu paylaştı.

Ali Nurşani’ye yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Değerli halk ozanımız için gerekli işlemler bakanlığımızca başlatılmıştır. Hassasiyetinize ve halkımızın ozanımız için verdiği desteğe ayrıca teşekkür ederim” ifadesini kullandı.