Hamburg NAV-DEM'e sızmış olan casus hakkında yeni bilgiler

Hamburg NAV-DEM'e sızmış olan casus hakkında yeni bilgiler

Almanya Federal Başsavcılığının, Almanya'daki Kürt yapılanmalarla ilgili casusluk yapmakla suçlayarak hakkında dava açtığı Mehmet F. S.'nin 2015 yılından bu yana bir NAV-DEM (Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi) yöneticisini takip ettiği bildirildi.

Kürtlere ilişkin bilgileri Türk istihbaratına aktardığı şüphesiyle geçen yılın Aralık ayında gözaltına alınan 32 yaşındaki zanlı Mehmet F. S. hakkındaki dava Hamburg Eyalet Mahkemesinde açıldı.

Federal Başsavcılık, S.'nin casusluk faaliyetinden yılda 30 bin euro kazanç elde ettiğini aktardı.

Mehmet F. S.'nin asıl görevinin, 2015 sonbaharında PKK'ye yakınlığıyla bilinen NAV-DEM yöneticilerinden birini ve ailesini gözetlemek olduğu bildirildi. Gözetlenen kişinin şu anda, Brüksel merkezli Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi'nde (KCDK-E) yöneticilik yaptığı belirtildi. KCDK-E, Alman iç istihbaratı tarafından PKK'nin Avrupa yönetimi olarak tanımlanıyor.


"2013'ten beri istihbarata çalışıyor"

Haber portalı DERWESTEN, S.'nin 2013 yılından beri Türk istihbaratına çalıştığını, ayrıca Mayıs 2016'da bir Kürt derneği tarafından Bremen'de düzenlenen, Türkiye'deki milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasının protesto edildiği bir eylemde de fotoğraflar çektiğini bildirdi.

KCDK-E'den G20 zirvesini protesto etme çağrısı

KCDK-E, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden Kürtlere, Hamburga'da yapılacak olan G20 zirvesini protesto gösterilerine katılma çağrısında bulunmuştu.

NAV-DEM