Haşdi Şabi,tehdidi büyüyor... Kürdistan’a asker yığıyorlar.

Haşdi Şabi,tehdidi büyüyor... Kürdistan’a asker yığıyorlar.

İran destekli fanatik Şii paramiliter silahlı güçlerden oluşan Haşdi Şabi Örgütü, Kürdistan topraklarına askeri yığınak yapmaya devam ediyor.

Son bir ayda 2 tugay ve 1 alay askeri Kürdistan topraklarına konuşlandıran Haşdi Şabi Örgütü, IŞİD’in denetimi altında bulunan Hawice’ye yönelik askeri operasyonun güvenliğini de sıkıntıya sokuyor.

Kürdistan topraklarında 10 Tugay ve 13 alay kurmuş olan İran destekli fanatik Şiilerden oluşan Haşdi Şabi Güçleri komutanlarından Zeki Kemal, “Biz kendi halkımıza Havice'yi kurtaracağımıza söz verdik. Bu konuda bütün gücümüzü seferber edeceğiz. Güçlerimiz bu amaç için bölgeye konuşlandı. Operasyonu başlatmak için sıfır saatini bekliyoruz” dedi.

Kerkük Batı Cephesi Sorumlusu Kemal Kerküki ise, Heşdi Şabi’nin bölgeye konuşlandırılmasının perde arkasında başka amaçların yattığını söyledi.

Kemal Kerküki,  “O güçler ister güzellikle ister zorla o bölgede kalmayacak. Onların yeri ne Kerkük ne de Güney Kürdistan'dır” dedi.

Kürdistan Bölgesi dışındaki Kürdistani Bölgeler Heyeti Başkanı Neserddin Sindi de Heşdi Şabi'nin tehditlerine ilişkin şunları kaydetti:

“Heşdi Şabi'nin bulunduğu bölgeler bizim halkımız için tehdit kaynağı. Mesela Tuzhurmatu'da halkımıza tehditler savuruyorlar ve işkence ediyorlar. Daha önce yasal değillerdi ama yine tehdit kaynağıydı. Şimdi resmi bir boyut aldılar ve daha fazla tehlikeliler.”