'Haşdi Şabi’ye Kürdistan bölgeleri için operasyon emri verilmeyecek'

'Haşdi Şabi’ye Kürdistan bölgeleri için operasyon emri verilmeyecek'

rak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu Üyesi Şaxewan Ebdulla, bundan böyle Haşdi Şabi’nin IŞİD’in elindeki Kürt bölgelerine yönelik operasyonlarda yer almayacağını açıkladı.

BasNews’e açıklamada bulunan Ebdulla, “Bundan böyle Irak başbakanı tarafından Haşdi Şabi’ye Kürdistan bölgeleri için operasyon emri verilmeyecek” dedi.

Şii milis gücü Haşdi Şabi komutanlarından Cevad Tibawi’nin, “Haşdi  Şabi, Irak ordusunun bir parçası ve başbakanın emrinde hareket etmektedir.  Başbakanın talimatıyla Suriye sınırındaki Beaç ve Keyrewan’ın IŞİD’ten geri alınması için güçlerimiz harekete geçti” yönündeki sözlerini değerlendiren Ebdulla, “Tibawi’nin, milis gücü Irak başbakanına bağlıdır yönündeki sözleri doğru. Fakat bundan böyle Şengal dahil hiçbir Kürt bölgesinde Haşdi Şabi operasyonlarda yer almayacak” ifadesinde bulundu.

Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu Üyesi Şaxewan Ebdulla son olarak,  Bağdat’la yapılan anlaşma uyarınca, Şengal’de IŞİD’in elinde olan yerleşim yerlerinin Irak ordusu ile Peşmerge ortak operasyonuyla kurtarılacağını belirtti.