Hasta Kürd kadına ırkçı saldırı: Kürtçe konuştuğu için hastaneden kovdular

Hasta Kürd kadına ırkçı saldırı: Kürtçe konuştuğu için hastaneden kovdular

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iğne yapmaya giden Cihan Kızıltaş, Kürtçe konuştuğu için görevli hemşire tarafından tedavi edilmeyerek kovuldu. Cihan, hemşire hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Bel fıtığı hastası Cihan Kızıltaş (55), iğne yapmak için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Türkçe bilmediği için anadili olan Kürtçe ile rahatsızlığını anlatan Cihan, Kürtçe konuştuğu için acil bölümündeki görevli bir hemşire tarafından hakarete maruz bırakılarak hastaneden kovuldu.

Hemşireden hastaya: Git Türkçe öğren!

Bel fıtığı rahatsızlığından dolayı rutin olarak yapmak zorunda olduğu iğnelerinin olduğunu belirten Cihan, “Çarşamba günü saat 20.00’de hastaneye gittim. Ben koridorda beklerken, oğlumda benim acil bölümünde kaydımı yapıyordu. İğne olmak için odaya girdim. Hemşireye Kürtçe iğne olacağımı söyledim, o da bana, ‘Ne diyorsun, anlamıyorum’ deyince bende Türkçe bilmediğimi söyledim. Bana bağırarak, giriş belgemi buruşturup atarak, ‘Git Türkçe öğren’ dedi. Oğlum sesimizi duyunca odaya girdi. Oğlum hemşireye, ‘Neden anneme bağırıyorsun’ dedikten sonra hemşire hemen polisi çağırdı” diyerek, yaşanları anlattı.

‘Hemşire hakkında suç duyurusunda bulunacağım’

Çağrılan polisin, kendisine ve oğluna hakaret eden hemşireye göz yumduğunu belirten Cihan, “Polis diye sivil bir erkek odaya girdi. Polis de, ‘Al giriş kağıdını defol. Kime şikayet ederseniz edin’ dedi. Hastane güvenliğini çağırıp bizi hastaneden attılar. Oğlumun başhekime gidip şikayetçi olmasını engelledim. Hemşire hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ben Kürdüm, Türkçe bilmiyorum” dedi.