HDK: Madımak hala yangın yeri

HDK: Madımak hala yangın yeri

Sivas Katliamı'nın yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan HDK, "Sivas'ın hesabı verilmediği ve yüzleşilmediği için devlet katliam politikalarını sürdürmeye devam ediyor. Gazi'den Cizre'ye, Silopi'den Nusaybin'e ve Roboski'den Sur'a, Suruç'tan Ankara'ya kadar Kürdistan vahşi katliamlarla yüz yüze kaldı."denildi.

Sivas Katliamı’nın 24’üncü yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yapan Halkların Demokratik Kongresi (HDK), yaşamını yitiren 33 kişiyi andı. Aradan geçen 24 yıla rağmen, katliamın acısının hala yüreklerde olduğunun belirtildiği açıklamasında, " Madımak hala yangın yeri. Sivas'ta yaşanan vahşi katliam kontrgerilla tarafından planlandı ve uygulamaya sokuldu."dendi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Katliamdan sonra Tansu Çiller, 'Çok şükür dışarıdaki vatandaşlarımıza bir zarar gelmedi' diyerek memnuniyetini dile getirmişti. Katliamın sorumluları belli olduğu halde cezalandırılmadı. Katliamın baş sorumlularından sayılan ve kırmızı bültenle arandığı iddia edilen Cafer Erçakmak Sivas’ta valiliğe 200 metre uzaklığındaki evinde eceli ile öldü" denildi.

IŞİD ile Sivas katliamcıları aynı kumaştan

Sivas Katliamı davasının zaman aşımına uğratılarak katliamcıların cezasız bırakıldığının vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi: 

"Mahkeme kararından sonra dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu karar vatanımıza milletimize hayırlı olsun' diyerek sevincini açığa vurmuştu. Sivas'ın hesabı verilmediği ve yüzleşilmediği için devlet katliam politikalarını sürdürmeye devam ediyor. Gazi'den Cizre'ye, Silopi'den Nusaybin'e ve Roboski'den Sur'a, Suruç'tan Ankara'ya kadar Kürdistan vahşi katliamlarla yüz yüze kaldı. O gün katliamı gerçekleştiren odaklar ve zihniyetle bugün katliamlarını gerçekleştiren zihniyet arasında bir fark yoktur. Ortadoğu'da katliamcı, yağmacı, tecavüzcü IŞİD ile Sivas'ta katliam gerçekleştirenler aynı kumaştan dokunmuştur."