HDK'nin çağrısıyla toplanan 20 Kürt partisi: Kürt birliğini korumalıyız

HDK'nin çağrısı üzerine Koyê'de toplanan Kürdistan'ın dört parçasından 20'den fazla partinin katıldığı toplantı sona erdi.

HDK'nin çağrısıyla toplanan 20 Kürt partisi: Kürt birliğini korumalıyız

Toplantı ardından düzenlenen basın açıklamasında konuşan HDK Genel Sekreteri Xalid Ezîzî, "Tüm Kürd partilerinin birlik olması durumunda düşman Kürdler üzerindeki planlarını uygulayamayacaktır” dedi.

20 Aralık gecesi Koyê'deki HDK merkezi önünde meydana gelen patlama üzerine tartışmak amacıyla HDK'nin çağrısı üzerine Kürdistan'ın dört parçasından 20'den fazla siyasi parti, örgüt ve sivil toplum örgütü, bugün HDK'nin Koyê'deki merkezinde bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantı ardından HDk Genel Sekreteri Xalid Ezîzî bir basın açıklaması yaptı.

'Kürd birliğini sağlarsak senaryolara karşı durabiliriz'

Açıklamasında öncelikle Kürd tarafların bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Xalid Ezîzî, Kürd halkının ancak birliğini oluşturduğu taktirde Kürdlere karşı senaryo ve planlar karşısında durabileceğini ifade etti.

Toplantıda birçok ortak noktaya ulaşıldığını belirten Xalid Ezîzî sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelecekte olumsuz ve kötü şeyler yaşamamızı ümit ediyorum. Herhangi bir olumsuzluk ve kötülükle karşı karşıya kaldığımızda birlik ve ortak bir sesle bunun karşısında durmalı ve Kürdlerin birliğini korumalıyız. Kürdlerin birlik olması durumunda düşmanlarımız Kürd halkına yönelik planlarını uygulayamayacaktır.”

'Bizlere yönelik her türlü terörist saldırının adresi Tahran'dır'

HDK'nin Koyê'deki merkezinde meydana gelen patlamaya ilişkin de değerlendirmede bulunan Xalid Ezîzî, "Hiçbir parti, taraf veya dini kesim ile bir sorunumuz bulunmamaktadır. Sorunumuz yalnızca İran İslam Cumhuriyeti'yledir. Geçmiş deneyimlerimizden de elde ettiğimiz tecrübeler çerçevesinde bizlere yönelik her türlü terörist saldırının adresi Tahran'dır. Mevcut durumda soruşturmanın sonuçlarını bekliyoruz. Bu nedenle herhangi bir sorun çıkmaması için şu anda konuyla ilgili hiçbir bilgi paylaşmayacağım” diye konuştu.

Xalid Ezîzî, gazetecelerin bazı siyasi taraf ve partilerin toplantıya neden katılmadığına ilişkin sorularına ise "Neden katılmadıklarını onlara sormanız gerekiyor” şeklinde yanıt verdi.