HDP: Eski eş başkanlarımız bırakılmazsa Türkiye'ye yaptırım uygulanacak

HDP, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a ilişkin, “Şimdi de Eylül ayına kadar serbest bırakılmamaları durumunda Türkiye yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalacak” açıklamasında bulundu.

HDP: Eski eş başkanlarımız bırakılmazsa Türkiye'ye yaptırım uygulanacak

AİHM, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın iç hukukta tutukluluklarına itiraz süreçleriyle ilgili “hak ihlaline” uğradıkları kararı verdi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi ise HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

HDP, AİHM kararlarına rağmen hâlen tutuklu bulunan Demirtaş ve Yüksekdağ’ın eylüle kadar tahliye edilmemeleri durumunda Türkiye’nin yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını belirtti.

“Eylül ayına kadar serbest bırakılmamaları durumunda Türkiye yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalacak”

HDP’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Rehine siyasetinden vazgeçin” denilerek şunlar kaydedildi:

“Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası sözleşmeler ve üyesi olduğu kurumların tüm uyarılarına rağmen AKP yargısı önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve rehin tutulan arkadaşlarımızı serbest bırakmıyor. Şimdi de Eylül ayına kadar serbest bırakılmamaları durumunda Türkiye yeni yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Rehine siyasetinden vazgeçin arkadaşlarımızı serbest bırakın!”