HDP Genel Merkezi önünde gösteri

Türk bayrakları taşıyan bir grup Ankara’daki HDP Genel Merkezi önünde toplanarak, dün İstanbul Kadıköy’de yapılmak istenen “Öcalan yürüyüşü” sırasında kendilerine müdahalede bulunan polise yumruk attığı iddia edilen DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’i “protesto” etmek istedi.

HDP Genel Merkezi önünde gösteri

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı” pankartı taşıyan grup parti binasına siyah çelenk bıraktı.

“Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu”, “Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı” ve “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği” yetkilileri ile beraberindeki aileler, HDP Genel Merkez binası önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Ziya Sözen, "Bu olay (yumruk iddiası) gösteriyor ki HDP bir siyasi parti değil, PKK'nın, Kandil'in irtibat ofisidir. PKK'yı kınamayıp şımartanlar, polise atılan tokadın sebebidir" görüşünü savundu.

Konuşmaların ardından binanın önüne siyah çelenk bırakıldı.

Açıklama sırasında, HDP binasının bahçesindeki partililer halay çekti. Polis ise megafon sireniyle HDP'lilerin sloganlarını bastırdı.

HDP'liler Kürtçe seçim şarkısı ve alkışlarla grubu protesto etti. Grubun dağılmasının ardından HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, polislere tepki göstererek, “(Bunları) siz getirdiniz” dedi.

5 Mayıs 2022’de de HDP Genel Merkezi'nin önünde toplanan bir grup da siyah çelenk bırakmak istemişti.