HDP heyeti, Kılıçdaroğlu ile görüştü

HDP heyeti, Kılıçdaroğlu ile görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki bir heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

HDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki bir heyet, CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

HDP heyetinde ayrıca Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü yer aldı.

Heyet, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyet ile görüştü

Açıklamaya göre, görüşmede Kılıçdaroğlu’na CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak eşlik etti.

Basın Bürosu, “CHP heyetiyle yapılan görüşmede başta Kayyım Darbesi olmak üzere demokrasi ittifakı, yeni anayasa ve yargı reformu gibi pek çok konu ele alınarak değerlendirilmiştir” dedi.

Karşılıklı değerlendirmelerde, Amed, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atamalarının bir siyasi darbe olduğunda hemfikir olunduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Demokratik ilke ve değerleri savunan kararlı bir ortak tutumun önemine vurgu yapılmıştır. Verimli geçen görüşmede, muhalefetin ülkenin bütün önemli meselelerinde istişare içinde olmasının ve birlikte çözüm arayışının değerli olduğu belirlenmiştir” denildi.