HDP: Kürt sorunu çözülmeden diğer sorunların çözülmesi olanaksız

HDP: Kürt sorunu çözülmeden diğer sorunların çözülmesi olanaksız

HDP Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye'nin en önemli sorunun Kürt sorunu olduğunu belirterek, “Kürt sorunu çözülmeden diğer sorunlar çözülemez” dedi.

Sezai Temelli, Urfa'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin ve Nimettullah Erdoğmuş da hazır bulundu.

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorununun Kürt sorunu olduğunu dile getiren Temelli, sözlerine şunları ekledi:

"Türkiye'nin en önemli sorununa, yani Kürt sorununa çözüm üretmemiz lazım. Bu sorunu yıllardır dile getiriyoruz, Hatta bizden önceki kuşaklar dile getirmiş. Çok eskiden gelen bir soruna işaret ediyoruz. Bu sorunu çözmeden diğer sorunları çözme olanağınız yok. Biz demokrasi olsun istiyoruz, sözün halkta olduğu bir yaşam istiyoruz. Bunu var etmek için bir aradayız. Bunun yolunu açacak ilk adım anayasa olmalıdır. 

Artık vatandaş, kendi anayasasını yapmalıdır. Sipariş anayasa ile hala yaşamaktayız. Defalarca yama yapıldı ve işler kötüye gitti. Kutuplaşmış siyasete itirazımız var. 2 kutup arasına sıkışmış bir ülkenin kaderi bu olamaz. O yüzden gelin, kendi anayasamızı yapalım."

Temeli’nin başkanlığındaki HDP heyeti, toplantının ardından partilerinin Suruç Belediyesi’ni ziyaret etti.