HDP şimdi de AK Parti'yle Öcalan pazarlığı mı düşlüyor?

Gazeteci- yazar Murat Yetkin, "HDP neden örneğin Demirtaş’ın özgürlüğü için değil de MHP’nin bütün iddialarına zemin verecek şekilde Öcalan için kampanya açıyor?" diye sordu ve ekledi: “HDP Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir”

HDP şimdi de AK Parti'yle Öcalan pazarlığı mı düşlüyor?

T24 yazarı Murat Sabuncu'nun "Altılı masa Akşener ya da Yavaş derse, HDP aday çıkaracak" başlıklı yazısındaki bilgilere ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın T24'te yayımlanan yazısına değinen Yetkin, "Erdoğan hükümetlerinin 2012-2015 arasındaki PKK ile diyalogu sürecinde İmralı Adasında ayrı bir inşaata başlayıp Öcalan ve yanındakiler için bir açık cezaevine çevrilmesi girişimleri biliniyordu. 

Yetkin açıklamasının devamında, "Muhalefet koalisyonu ne bunu sağlayabilecek -örneğin seçim öncesi bunun işaretlerini verebilecek güce sahip ne de bu sözü verebilecek siyasi anlayış birliğine. Böyle bir sözü sadece AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı sıfatıyla Erdoğan verebilir. Ama Erdoğan, koşullar şu anda tam tersini gösterse dahi, velev ki iktidarını korumak için böyle bir söz verecek olsa iktidarını borçlu olduğu müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli bu işe ne diyecek? O yüzden “HDP şimdi de Öcalan pazarlığı mı düşlüyor?” diye soruyorum. HDP Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir. Kaybeden sadece HDP olmaz ama bu defa." değerlendirmesini yaptı.